Hatay’ın Arsuz ilçesinde bir konteyner kentten klima çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 25 Şubat tarihinde Arsuz’daki konteyner kentten 6 klimanın çalınması üzerine harekete geçti. Olayla ilgili soruşturma başlatan ekipler, klimaların İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren bir ikinci el eşya alım satım firmasına satıldığını tespit etti. Yapılan araştırmalar sonucunda şüphelilerin kimlikleri belirlendi.
Şüpheliler Ö.Ö. ve H.Ö., düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu gelişme, depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan konteyner kentlerde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı yürütülen mücadelenin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtiyor.
Öte yandan, Kayseri’den gelen bir haber de gündeme geldi. Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre, Kayseri’de üvey babası F.G. tarafından şiddete maruz kalan 9 yaşındaki M.E.T.’nin annesi Şerife G., yaşananları kamuoyuyla paylaştı. Şerife G., yaptığı açıklamada, Türk adaletinden eşinin çocuğuna uyguladığı şiddetten dolayı en ağır cezayı almasını talep ettiğini ifade etti. Bu olay, çocuk istismarı ve şiddetle mücadele konusundaki hassasiyeti bir kez daha gündeme getirdi. Yetkililer, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve mağdur çocuğa her türlü desteğin sağlandığını bildirdi.
Hatay’daki klima hırsızlığı ve Kayseri’deki çocuk istismarı vakaları, toplumun farklı kesimlerinde infiale neden oldu. Yetkililer, her iki olayla ilgili olarak da adaletin en kısa sürede tecelli edeceğini ve suçluların hak ettikleri cezayı alacağını vurguladı. Bu tür olayların önlenmesi için toplumun tüm kesimlerinin duyarlılık göstermesi ve iş birliği yapması gerektiği belirtiliyor.
SAVUNMA SANAYİ
26 gün önceEKONOMİ
26 gün önceSAVUNMA SANAYİ
26 gün önceGÜNDEM
26 gün önceSAVUNMA SANAYİ
26 gün önceGÜNDEM
26 gün önce
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3499 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1144 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1117 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1077 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1069 kez okundu