Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, ABD-İsrail saldırılarına yönelik provokatif paylaşımlarda bulunan 38 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.
Edinilen bilgilere göre, X (Twitter), Facebook ve Instagram gibi platformlarda faaliyet gösteren bu hesaplar, vatandaşlar arasında korku ve panik yaratmayı hedefleyen, dezenformasyon içerikli paylaşımlar yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalışıyordu. Ayrıca, bu hesapların vatandaşları kin, nefret ve düşmanlığa tahrik eden paylaşımlarda bulunduğu da tespit edildi.
Yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu hesapların yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı. Erişim engeli kararlarının yanı sıra, 73 sosyal medya hesabından da ilgili içeriklerin kaldırılmasına karar verildi.
Bu operasyon, Türkiye’de sosyal medya platformlarında yayılan dezenformasyonla mücadele kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, vatandaşları güvenilir kaynaklardan bilgi almaya ve şüpheli içerikleri bildirmeye davet ediyor. Dezenformasyonla mücadele çalışmalarının, kamu düzenini koruma ve toplumsal huzuru sağlama amacıyla kararlılıkla sürdürüleceği belirtiliyor.
Bu tür operasyonlar, özellikle uluslararası gelişmelerin yoğun olarak tartışıldığı dönemlerde, sosyal medyada yayılan yanlış ve yanıltıcı bilgilerin önüne geçmeyi hedefliyor. Yetkililer, vatandaşların bilgi kirliliğinden etkilenmemesi için sürekli olarak farkındalık çalışmaları yürütüyor.
Haberin kaynağı: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026EKONOMİ
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3213 kez okundu
2
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3145 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3132 kez okundu
4
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3132 kez okundu
5
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3129 kez okundu