DOLAR 43,9507 0.02%
EURO 51,4410 -1.01%
ALTIN 7.479,660,60
BITCOIN 30384084.16694%
Mersin
12°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Son Dakika: Malatya Battalgazi’de 4.3 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
8 okunma

Son Dakika: Malatya Battalgazi’de 4.3 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

ABONE OL
2 Mart 2026 18:16
Son Dakika: Malatya Battalgazi’de 4.3 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malatya’nın Battalgazi ilçesi merkezli 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, sarsıntı yerel saatle [Tarih ve Saat bilgisi için kaynak siteye bakınız] sıralarında kaydedildi. Depremin derinliği ise 8.94 kilometre olarak ölçüldü.

Depremin merkez üssünün Battalgazi ilçesi olduğu bilgisi, bölgedeki vatandaşlar arasında endişeye neden oldu. Sarsıntının hissedildiği çevre ilçelerde de durum yakından takip ediliyor. Henüz can kaybı veya yaralanma bilgisi ulaşmazken, yetkililer tarafından bölgedeki gelişmeler yakından takip ediliyor. AFAD ekipleri, olası bir olumsuz duruma karşı teyakkuz halinde bekliyor.

Deprem, özellikle 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölge halkında hassasiyet yaratıyor. Uzmanlar, deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşların, deprem anında ve sonrasında alınması gereken önlemler konusunda bilinçli olmasının önemine dikkat çekiyor. Bu tür sarsıntılar, deprem riskinin yüksek olduğu bölgelerde yaşayanlar için sürekli bir endişe kaynağı olabiliyor.

Bölgedeki gelişmeler, AFAD ve diğer ilgili kurumlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Olası hasar tespit çalışmaları ve yardım faaliyetleri için hazırlıklar yapılıyor. Vatandaşların, yetkililerin açıklamalarını takip etmeleri ve panik yapmamaları önem arz ediyor.

**Kaynak:** TRT Haber – [https://www.trthaber.com/haber/turkiye/malatyada-43-buyuklugunde-deprem-936164.html](https://www.trthaber.com/haber/turkiye/malatyada-43-buyuklugunde-deprem-936164.html)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r