İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘icbar suretiyle irtikap’ suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanması üzerine görevinden uzaklaştırıldı. Karar, Anayasa ve Belediye Kanunu hükümleri çerçevesinde alındı.
Bolu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 02.03.2026 tarihli kararıyla tutuklanan Özcan hakkında, İçişleri Bakanlığı, Anayasa’nın 127’nci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir uyguladı. Bu kapsamda, Özcan’ın görevine bir süreliğine son verildi.
Soruşturma süreci, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen irtikap operasyonuyla başlamıştı. 28 Şubat tarihinde Bolu Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı Tanju Özcan ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Mali Hizmetler Müdürü N.A, BolSev Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A.S, belediye meclisi üyeleri H.E.S, B.Ö. ve C.G, eski Zabıta Müdürü H.Y, eski İnsan Kaynakları Müdürü ve mevcut İtfaiye Müdürü M.A, eski Yazı İşleri Müdürü T.A, eski belediye meclisi üyesi ve Bolu Bel AŞ Yönetim Kurulu Başkanı E.T, İmar Müdürü S.P. ile imar müdürlüğü personeli Y.B. gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınan şüphelilerden Tanju Özcan ve Süleyman Can tutuklanırken, diğer 11 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma, kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve yerel yönetimlerdeki yolsuzluk iddialarını gündeme getirmişti.
Konuyla ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili daha detaylı açıklama yapması bekleniyor. Bu süreçte, Bolu Belediyesi’nin yönetimiyle ilgili nasıl bir yol izleneceği de merak konusu.
SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026EKONOMİ
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3573 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3428 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3423 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3422 kez okundu
5
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3419 kez okundu