Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı bireylerin hayatın her alanına tam katılımını sağlamak ve bağımsız yaşam sürmelerine destek olmak amacıyla yapılan çalışmaları duyurdu. Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Mart ayı yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başlandığını bildirdi.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yaşlı ve engelli vatandaşların yanında olunduğu belirtildi. Hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğü vurgulanırken, kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirilmeye devam edildiği ifade edildi.
Bakan Göktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu doğrultuda mart ayı için yaklaşık 4,74 milyar lira yaşlı aylığı ve yaklaşık 3,76 milyar lira engelli aylığı olmak üzere toplam 8,5 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
Bu önemli gelişme, yaşlı ve engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik atılan adımların bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bakanlığın sosyal yardım programları, bu kesimlerin temel ihtiyaçlarını karşılamayı ve topluma aktif katılımlarını desteklemeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, düzenli olarak yapılan aylık ödemeler, vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmada önemli bir rol oynuyor.
Bakanlığın sosyal politikaları, engelli ve yaşlı bireylerin haklarını koruma ve güçlendirme ilkesine dayanıyor. Bu çerçevede, erişilebilirlik, eğitim, sağlık ve istihdam gibi alanlarda çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bakanlık, yaşlı ve engelli vatandaşların toplumun her alanında eşit fırsatlara sahip olmaları için çalışmalarına devam edeceğini belirtiyor.
Bu haber, TRT Haber kaynaklıdır.
SAVUNMA SANAYİ
30 gün önceEKONOMİ
30 gün önceSAVUNMA SANAYİ
30 gün önceGÜNDEM
30 gün önceSAVUNMA SANAYİ
30 gün önceGÜNDEM
30 gün önce
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
59 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
58 kez okundu
3
İsrail, Ramazan’da Filistinlilerin Kudüs’e Girişini İzinlerine Rağmen Engelledi
55 kez okundu
4
Galatasaray, Juventus’a Konuk Oldu: Şampiyonlar Ligi Son 16 Play-Off Turu Rövanşı Heyecanı
53 kez okundu
5
ABD’den İran’a Nükleer Silah Uyarısı: Diplomasi Öncelikli, Diğer Seçenekler Masada
53 kez okundu