Van’ın Başkale ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası, rakımı yüksek askeri üs bölgelerine ulaşımı sağlayan yollar, kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, yolları yeniden ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma başlattı. Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre, çalışmalar özellikle ilçenin İran sınır hattında bulunan Sualtı Mahallesi’ndeki askeri üs bölge yollarında yoğunlaşıyor.
Bölgedeki kar kalınlığı, yer yer 4 metreyi buluyor. Bu durum, karla mücadele ekiplerinin işini oldukça zorlaştırıyor. İş makineleri, kalın kar tabakası nedeniyle bazı bölgelerde adeta kardan tüneller açarak ilerlemek zorunda kalıyor. Ekipler, zorlu koşullara rağmen yolları en kısa sürede ulaşıma açmak için büyük bir özveriyle çalışıyor.
Yetkililer, çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve yolların kısa sürede tekrar ulaşıma açılacağını belirtiyor. Bölgedeki güvenlik güçlerinin ve bölge halkının ulaşımının sağlanması için yürütülen çalışmalar, zorlu hava koşullarına rağmen titizlikle sürdürülüyor. Kar kalınlığının yüksekliği ve zorlu arazi şartları, ekiplerin çalışmalarını daha da önemli hale getiriyor. Ekiplerin, güvenlik önlemlerini de göz önünde bulundurarak çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor.
Van Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başkale ilçesindeki çalışmaların yanı sıra, il genelinde de kar yağışının etkili olduğu bölgelerde ulaşımın aksamaması için gerekli önlemler alınıyor. Karayolları ekipleri de, şehirlerarası yollarda ulaşımın güvenli bir şekilde sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Bölgedeki olumsuz hava koşulları ve kar yağışının devam etmesi beklenirken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Ulaşımda aksamaların yaşanmaması ve herhangi bir olumsuzluğun önüne geçilmesi için gerekli tedbirler alınmaya devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, askeri üs bölgelerine ulaşımın yeniden sağlanması ve bölgedeki yaşamın normale dönmesi hedefleniyor.
Haberin kaynağı: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
08 Haziran 2026EKONOMİ
08 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Haziran 2026GÜNDEM
08 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Haziran 2026GÜNDEM
08 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4914 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3409 kez okundu
3
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3309 kez okundu
4
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3306 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3305 kez okundu