Almanya, ABD-İsrail ile İran arasındaki gerilimin tırmanması ve potansiyel bir savaşa dönüşmesiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Alman Yayıncılar Ağı’na (RND) verdiği röportajda, çatışmanın bir an önce sonlandırılması ve yeniden müzakerelerin başlaması gerektiğini vurguladı. Klingbeil, savaşın uzaması durumunda ekonomik sonuçların daha da ağır olacağını belirtti.
Klingbeil, savaşın uluslararası hukuka uygunluğu konusundaki şüphelerini de dile getirdi. Bu konunun Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak incelemeyle netlik kazanacağını ifade eden Klingbeil, “Benim bu savaşın uluslararası hukuk açısından meşru olduğuna dair büyük şüphelerim var.” şeklinde konuştu.
Almanya’nın savaşın içine sürüklenme tehlikesi olup olmadığına ilişkin soruya ise Klingbeil, net bir şekilde cevap verdi: “Çok net söylüyorum: Bu, bizim savaşımız değil. Bu savaşa katılmayacağız.” Almanya’nın bu çatışmaya taraf olmayacağının altını çizen Klingbeil, ülkesinin güvenlik politikası açısından bu konuya yaklaşımını net bir şekilde ortaya koydu.
Klingbeil, uluslararası ilişkilerde “kuralların geçerli olmadığı bir dünyaya” doğru sürüklenme tehlikesine dikkat çekti. “Sadece güçlü olanın haklı olduğu bir dünyada yaşamak istemiyoruz.” ifadeleriyle, Almanya’nın uluslararası hukuk ve diplomasiye olan bağlılığını vurguladı.
Bu açıklamalar, Almanya’nın bölgedeki gelişmelere karşı temkinli ve diplomatik bir yaklaşım sergileyeceğinin sinyallerini veriyor. Almanya, çatışmanın tırmanmasını engellemek ve barışçıl bir çözüm bulunmasına katkıda bulunmak için çaba gösterecek gibi görünüyor. Klingbeil’in açıklamaları, Almanya’nın uluslararası arenada sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini ve bölgesel istikrarın korunması için önemli bir rol üstlendiğini gösteriyor. Almanya, bu çatışmanın tüm taraflarını itidal çağrısında bulunmaya ve diplomasiye öncelik vermeye davet ediyor. Almanya’nın bu tutumu, Avrupa Birliği içindeki diğer ülkelerle de koordineli bir şekilde yürütülerek, bölgesel istikrarın sağlanması için ortak bir çaba gösterilmesi hedefleniyor.
[Kaynak: TRT Haber – https://www.trthaber.com/haber/dunya/almanya-abd-israil-ile-iran-arasindaki-savasa-katilmayacaklarini-acikladi-936899.html]
SAVUNMA SANAYİ
07 Mart 2026EKONOMİ
07 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mart 2026GÜNDEM
07 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mart 2026GÜNDEM
07 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
61 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
59 kez okundu
3
İsrail, Ramazan’da Filistinlilerin Kudüs’e Girişini İzinlerine Rağmen Engelledi
59 kez okundu
4
ABD’den İran’a Nükleer Silah Uyarısı: Diplomasi Öncelikli, Diğer Seçenekler Masada
55 kez okundu
5
Galatasaray, Juventus’a Konuk Oldu: Şampiyonlar Ligi Son 16 Play-Off Turu Rövanşı Heyecanı
55 kez okundu