Niğde’nin Selçuk Mahallesi’nde bulunan 14 katlı bir apartmanda meydana gelen doğal gaz patlaması, bölgede büyük paniğe neden oldu. Olay, apartmanın 1’inci katında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, patlama ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ve doğal gaz ekibi sevk edildi.
Patlama sonucu apartmanda büyük çapta hasar meydana gelirken, ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerin ardından sağlık ekiplerince kentte bulunan çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yetkililer, yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili detaylı bilgi vermeye devam ediyor.
Olay yerine gelen ekipler, çevrede güvenlik önlemleri alarak binayı tahliye etti. İtfaiye ekipleri, yangın riskine karşı önlemler alırken, polis ekipleri de olay yerinde güvenlik çemberi oluşturdu. Doğal gaz ekipleri ise patlamanın nedenini belirlemek ve gaz akışını kesmek için çalışma başlattı.
Niğde Valisi Nedim Akmeşe de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Akmeşe, yaptığı açıklamada, öncelikle geçmiş olsun dileklerini iletti. Ekiplerin olay yerine hızla müdahale ettiğini belirten Akmeşe, “Gerek itfaiye, gerek AFAD ekiplerimiz, gerek 112 ekiplerimiz binanın önce elektrik ve doğal gaz hatlarını tamamen kesti. Onun akabinde binamız boşaltıldı. Şu anda son kontrollerimiz yapılıyor. Sağlık Müdürlüğümüzden gelen bilgi 12 yaralımız var ama Allah’a çok şükür ki hiçbirinin ağır bir durumu yok. Şu anda müşahede altındalar. Biz de birazdan hastaneye gideceğiz. Çok geçmiş olsun. Gerekli inceleme, araştırma ve soruşturma da yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.
Olayla ilgili detaylı incelemeler devam ederken, patlamanın nedeni ve hasar tespit çalışmaları da sürüyor. Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü olarak yürütüldüğünü ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.
Haberin görselleri DHA tarafından servis edilmiştir.
SAVUNMA SANAYİ
10 Mart 2026EKONOMİ
10 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Mart 2026GÜNDEM
10 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Mart 2026GÜNDEM
10 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3657 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1310 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1280 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1243 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1235 kez okundu