Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanvekilliği’ne İrfan Fidan seçildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 146’ncı ve 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun’un 12’nci maddesi uyarınca alındı. Bu önemli gelişme, yargı kulislerinde dikkatle takip edilirken, aynı zamanda Akdeniz’den gelen acı haberler de gündeme oturdu.
Seçim Süreci ve Yasal Dayanak
AYM Başkanvekilliği seçimi, Anayasa ve ilgili yasal düzenlemeler çerçevesinde gerçekleştirildi. Anayasa Mahkemesi’nin işleyişi ve yargısal kararları açısından kritik bir öneme sahip olan bu seçim, mahkemenin iç dinamikleri ve karar alma süreçleri açısından da belirleyici olacak. İrfan Fidan’ın başkanvekilliğine seçilmesi, mahkemenin çalışmalarına yeni bir ivme kazandırabilir.
Akdeniz’de Mülteci Faciası
Öte yandan, Antalya’nın Finike ilçesi açıklarında meydana gelen bir deniz kazası, yürekleri dağladı. Mültecileri taşıyan bir botun batması sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişinin de yaralandığı bilgisi alındı. İHA’nın haberine göre, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor ve ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Bu trajik olay, mülteci sorununa ve denizlerde yaşanan insanlık dramlarına bir kez daha dikkat çekti.
Olay Yerinden İlk İzlenimler
Bölgedeki yetkililer ve kurtarma ekipleri, olay yerine intikal ederek çalışmalara başladı. Yaralılar hastanelere sevk edilirken, hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kazanın nedeni ve mültecilerin hangi ülkelerden geldiği ise henüz netlik kazanmadı. Olayla ilgili detaylı incelemelerin ardından daha fazla bilgiye ulaşılması bekleniyor.
Haber Kaynağı ve Güncel Gelişmeler
Bu haber, Habertürk‘ün resmi internet sitesinden alınmıştır. Gelişmelerin anlık olarak takip edildiği ve kamuoyuna duyurulduğu belirtilmektedir. Olayla ilgili yeni bilgilere ulaşıldıkça, kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir.
SAVUNMA SANAYİ
25 Nisan 2026EKONOMİ
25 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
25 Nisan 2026GÜNDEM
25 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
25 Nisan 2026GÜNDEM
25 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4572 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2248 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2207 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2164 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2163 kez okundu