Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim öğretim yılındaki ikinci ara tatil öncesinde öğrencilere ve öğretmenlere yönelik önemli mesajlar yayınladı. Bakan Tekin, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarda, tatilin verimli geçirilmesi ve eğitim öğretim sürecine katkı sağlanması gerektiğinin altını çizdi.
Öğrencilere hitaben yaptığı açıklamada Bakan Tekin, ara tatilin dinlenme, eksikleri tamamlama ve yeni deneyimler kazanma fırsatı olduğunu vurguladı. Öğrencilere hitaben şunları söyledi: “Sevgili öğrencilerim, heyecanla beklediğiniz bir haftalık ara tatiliniz bugün başlıyor. Bu kısa molayı, dinlenmenin yanında eksiklerinizi tamamlayarak güçlenmek, ailenizle birlikte yaşadığınız ya da tatil amacıyla ziyaret ettiğiniz şehri keşfetmek ve meraklarınız doğrultusunda severek okuyacağınız kitaplarla yeni dünyalara kapı aralamak için bir fırsat olarak görün. Ancak hepsinden önemlisi, bu kısa arada ekran başında sürekli zaman geçirmek yerine açık havada arkadaşlarınızla vakit geçirerek, tatilin tadını doyasıya çıkarın. Enerjinizi toplamış bir şekilde okullarımızı dolduracağınız günü heyecanla bekliyoruz.”
Bakan Tekin, öğrencileri ekran başında geçirilen zaman yerine sosyal aktivitelere yönlendirerek, tatilin tadını çıkarma çağrısında bulundu. Aileleriyle birlikte şehirlerini veya tatil için gittikleri yerleri keşfetmeleri, kitap okuyarak yeni dünyalara yelken açmaları ve eksiklerini tamamlamaları yönünde tavsiyelerde bulundu.
Öğretmenlere yönelik mesajında ise Bakan Tekin, ara tatillerin eğitimdeki verimliliği değerlendirmek ve mesleki gelişime katkı sağlamak için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Öğretmenlerin çevrimiçi olarak gerçekleştirecekleri mesleki çalışmalarda kolaylıklar dileyen Tekin, özverili çalışmalarından dolayı tüm öğretmenlere teşekkür etti. “Değerli meslektaşlarım, ara tatiller, biz eğitimcilere hem eğitimdeki verimliliği değerlendirme imkanı sunan hem de mesleki gelişimimize katkı sağlayan kıymetli zaman aralıklarıdır. Çevrim içi olarak gerçekleştireceğiniz mesleki çalışmalarda sizlere kolaylıklar diliyor, özverili çalışmalarınızdan ötürü her birinize gönülden teşekkür ediyorum. Bu vesileyle maarif ailemize iyi tatiller diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Bakan Tekin’in mesajları, öğrencilerin ve öğretmenlerin ara tatili verimli bir şekilde geçirmeleri, dinlenmeleri, gelişmelerine katkı sağlamaları ve eğitim öğretim sürecine daha enerjik bir şekilde dönmeleri yönünde önemli bir rehber niteliği taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatillerde yapılan çalışmalarla eğitim kalitesinin artırılması ve öğrencilerin gelişiminin desteklenmesi için çalışmalarına devam ediyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
13 Mart 2026EKONOMİ
13 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Mart 2026GÜNDEM
13 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Mart 2026GÜNDEM
13 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
73 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
70 kez okundu
3
İsrail, Ramazan’da Filistinlilerin Kudüs’e Girişini İzinlerine Rağmen Engelledi
67 kez okundu
4
İran’dan Avrupa’ya Uyarı: ABD ve İsrail ile İşbirliği Yapmayın, Hedef Olursunuz!
66 kez okundu
5
ABD’den İran’a Nükleer Silah Uyarısı: Diplomasi Öncelikli, Diğer Seçenekler Masada
64 kez okundu