DOLAR 44,2795 0.22%
EURO 50,5902 -0.78%
ALTIN 7.134,90-0,98
BITCOIN 3123253-1.13607%
Mersin
15°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Gürlek’ten İstanbul’da İftar ve Adalet Vurgusu: ‘Adalete Olan Güveni Artıracağız’
17 okunma

Bakan Gürlek’ten İstanbul’da İftar ve Adalet Vurgusu: ‘Adalete Olan Güveni Artıracağız’

ABONE OL
14 Mart 2026 00:15
Bakan Gürlek’ten İstanbul’da İftar ve Adalet Vurgusu: ‘Adalete Olan Güveni Artıracağız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği iftar programına katıldı. Ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya gelen Bakan Gürlek, iftar sofrasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, adalet teşkilatının önemine vurgu yaptı.

İstanbul Adliyesi’nde görev yapmış olmaktan duyduğu gururu belirten Bakan Gürlek, adliyelerin yoğun çalışma temposuna ve insan hikayelerine yakından şahit olduğunu ifade etti. İstanbul’un, Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük adliyelerine ev sahipliği yapmasının yanı sıra, ülkenin hukuk hafızasının da önemli bir merkezi olduğunu vurguladı. Bu çatının altında verilen kararların, milletin adalete olan güveninin teminatı olduğunu belirtti.

Bakan Gürlek, gece gündüz demeden görev yapan hakim, savcı ve adalet personeline teşekkürlerini sunarak, adaletin devletin en sağlam dayanağı ve toplumun güvenini sağlayan temel değer olduğunu ifade etti. Medeniyet tasavvurlarındaki devlet anlayışında adaletin temel olduğunu vurgulayan Gürlek, tarih boyunca kurulan devletlerin arkasında hakkaniyet, vicdan ve adalet duygusunun rehberliğinin bulunduğunu belirtti. Adaletin sadece bir yönetim biçimi olmadığını, aynı zamanda toplumun düzeni, huzuru ve birlikte yaşama iradesinin de teminatı olduğunu ekledi.

Milletin adalete olan güvenini artırmanın en önemli hedefleri olduğunu belirten Bakan Gürlek, daha hızlı işleyen, öngörülebilir ve güven veren bir adalet sistemi inşa edeceklerini söyledi. Geciken adaletin sadece bir dava dosyasını değil, toplumun umutlarını da olumsuz etkilediğini ifade etti.

İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünü de anımsatan Gürlek, Mehmet Akif Ersoy’un dizelerindeki vatan sevgisi ve özgürlük tutkusuna dikkat çekti. Mehmet Akif’in dizelerinde sadece bağımsızlık değil, aynı zamanda adalet duygusu, haysiyet ve millet iradesinin de bulunduğunu belirten Gürlek, Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve Cumhuriyet’e uzanan devlet geleneğinde adaletin önemine vurgu yaptı.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r