Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenen “Kardeşlik İftarı” programına katıldı. KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’ndeki iftar programında, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve KKTC’li bakanlar da yer aldı.
Bakan Ersoy, programda yaptığı konuşmada, aynı sofrada buluşmanın sınırları aşan güçlü bir kardeşlik bağının sembolü olduğunu ifade etti. YTB’nin Ramazan ayı boyunca farklı coğrafyalarda düzenlediği “Kardeşlik İftarları” ile kardeşlik bağlarının güçlendirildiğini belirten Ersoy, bu buluşmaların Üsküp’ten başlayıp Balkanlar’a, Avrupa’ya ve Halep’e uzandığını hatırlattı.
Ersoy, Türkiye ile KKTC arasındaki bağın ortak tarih, kültür ve kader birliği üzerine kurulu olduğunu vurgulayarak, 1571’den bugüne uzanan tarihsel bağların iki ülkeyi birbirine kenetlediğini söyledi. Bölgedeki krizlere ve istikrarsızlıklara da değinen Ersoy, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde istikrarını koruduğunu belirtti.
Türkiye’nin güvenliğinin KKTC’nin güvenliğinden ayrı düşünülemeyeceğinin altını çizen Ersoy, Ada’daki F-16’ların, bölgedeki hesapları olanlara karşı net bir mesaj verdiğini ifade etti. “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Kuzey Kıbrıs’ı hiçbir şart altında yalnız bırakmayız, haklı davasında bir milim dahi geri adım atmayız,” diyen Ersoy, Kıbrıs Türkü’nün geleceğe umutla bakmasının ve güven içinde yaşamasının kendileri için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Haber Kaynağı: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
15 Mart 2026EKONOMİ
15 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
15 Mart 2026GÜNDEM
15 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
15 Mart 2026GÜNDEM
15 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3754 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1409 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1380 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1340 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1332 kez okundu