DOLAR 44,2028 0.05%
EURO 50,8924 -0.02%
ALTIN 7.136,870,40
BITCOIN 33319364.12641%
Mersin
16°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Erdoğan’dan Kur’an-ı Kerim Yarışması’nda Önemli Mesajlar: Umut, Dayanışma ve Hakikat Vurgusu
28 okunma

Erdoğan’dan Kur’an-ı Kerim Yarışması’nda Önemli Mesajlar: Umut, Dayanışma ve Hakikat Vurgusu

ABONE OL
17 Mart 2026 02:36
Erdoğan’dan Kur’an-ı Kerim Yarışması’nda Önemli Mesajlar: Umut, Dayanışma ve Hakikat Vurgusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Yarışmanın büyük finali vesilesiyle katılımcıları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, manevi atmosferi birlikte solumaktan bahtiyarlık duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne ‘hoş geldiniz’ diyerek, programa katılanlara teşekkürlerini sundu.

AA’nın aktardığı habere göre, Erdoğan konuşmasına yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başladı. Kalplere sürur, hanelere huzur, sofralara bereket getiren mübarek günlerin, uhuvveti ve muhabbeti güçlendirmesini dileyen Erdoğan, yardımlaşma ruhunun zirve yaptığı bu rahmet mevsiminin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni etti. Aynı zamanda, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Leyle-i Kadir’in idrak edilme sevincini yaşadıklarını belirterek, bu kutlu gecenin hayırlar getirmesini diledi.

Erdoğan, konuşmasında Gazze’deki mazlumlar başta olmak üzere, gönül coğrafyasının farklı köşelerinde zorlu şartlar altında Ramazan ve Kadir Gecesi’ni idrak etmeye çalışanlara dayanışma mesajları gönderdi. İmkanların kısıtlılığına, zulmün şiddetine rağmen ümidini yitirmeyenlerin yanında olduklarını vurgulayan Erdoğan, ‘Yeise düşmek bize haram kılınmıştır’ diyerek önemli bir mesaj verdi. ‘Müstekbir ve müstevliye boyun eğmek, zulme rıza göstermek bize yasaklanmıştır’ ifadelerini kullanan Erdoğan, umudu asla kesmemek, karamsarlığa kapılmamak ve kötülüklere karşı mücadele etmek gerektiğini belirtti.

Erdoğan, konuşmasında ‘Dik duracağız, kimseden çekinmeden, korkmadan, eğilip bükülmeden hakikati haykıracağız. Zalimin hasmı mazlumun dostu olacağız.’ ifadeleriyle, hakkaniyet ve adaletten ödün vermeden mücadeleye devam etme kararlılığını vurguladı. Bu sözleriyle, içinde bulunulan zorlu günlerde birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r