ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformunda açıklamalarda bulunan İran Büyükelçisi Kazım Celali, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in sağlık durumuyla ilgili ortaya atılan iddialara açıklık getirdi. Celali, özellikle Hamaney’in tedavi için Rusya’ya götürüldüğü yönündeki haberleri kesin bir dille yalanladı.
Celali, bu tür haberlerin psikolojik savaşın bir parçası olduğunu belirterek, “Bu, yeni bir psikolojik savaş. İran liderlerinin sığınaklara kaçıp saklanmasına gerek yok. Onların yeri sokaklarda, halkın arasında. Hamaney’in kanı, psikolojik savaş büyüsünü ve yalanların akışını etkisiz hale getiriyor.” ifadelerini kullandı. Büyükelçi’nin bu açıklamaları, İran liderliğinin halkla bağını vurgulama ve dış kaynaklı manipülasyonlara karşı bir duruş sergileme çabası olarak değerlendiriliyor.
Kuveyt basınında yer alan haberlerde, İran’ın mevcut dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yerine geçeceği konuşulan oğlu Mücteba Hamaney’in Moskova’ya tedavi için gizlice götürüldüğü iddia edilmişti. Bu iddialar, özellikle İran’daki siyasi istikrarsızlık ve liderlik değişimi spekülasyonlarının arttığı bir dönemde gündeme gelmişti.
Konuyla ilgili olarak Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’a yöneltilen sorular ise yanıtsız bırakılmıştı. Peskov’un bu tutumu, iddiaların doğruluğu veya yanlışlığı konusunda farklı yorumlara neden olmuş, spekülasyonları daha da alevlendirmişti. Ancak Büyükelçi Celali’nin son açıklamaları, bu spekülasyonlara net bir cevap niteliği taşıyor.
İran yönetiminin bu tür açıklamaları, hem iç kamuoyuna hem de uluslararası arenaya önemli mesajlar veriyor. İçeride, liderliğin gücünü ve halkla bağını pekiştirme amacı güdülürken, dışarıda ise İran’ın iç işlerine yönelik müdahalelere karşı bir uyarı niteliği taşıyor.
Bu gelişmeler, özellikle Orta Doğu’daki dengeler açısından da önem arz ediyor. İran’ın bölgesel politikaları ve liderlik değişimine ilişkin spekülasyonlar, bölgedeki siyasi dinamikleri doğrudan etkileyebilecek potansiyele sahip. Bu nedenle, İran’dan gelen açıklamalar ve gelişmeler, yakından takip edilmeye devam edecektir.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
17 Mart 2026EKONOMİ
17 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Mart 2026GÜNDEM
17 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Mart 2026GÜNDEM
17 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
76 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
74 kez okundu
3
Bakan Bolat’tan İSTAF İftarında Önemli Mesajlar: Türkiye, Müslüman Dünyasının Umudu
71 kez okundu
4
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
70 kez okundu
5
ABD’den İran’a Nükleer Silah Uyarısı: Diplomasi Öncelikli, Diğer Seçenekler Masada
69 kez okundu