Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan yargı mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Bakan Gürlek, yargı camiasına önemli mesajlar verdi.
Bakan Gürlek, konuşmasına Adalet teşkilatının hakim, savcı ve idari kadrolarıyla büyük bir yapı olduğunu vurgulayarak başladı. “Adalet devletin vicdanıdır. Bu vicdanın güçlü kalması ise hepimizin omuzlarındaki bir yüktür. Yıllarını bu teşkilatın içerisinde geçirmiş olan bir meslektaşınız olarak bu sorumluluğun ne kadar büyük ve kıymetli olduğunu biliyorum,” ifadelerini kullandı. Bu sözlerle, adalet hizmetinin önemine ve yargı mensuplarının taşıdığı sorumluluğa dikkat çekti.
Hukuk güvenliğinin ülkelerin gelişmişlik düzeyinde belirleyici unsurlardan biri olduğunu dile getiren Bakan Gürlek, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Adalet güçlü olduğunda devlet güçlü olur. Milletin devlete olan inancı da ancak bu şekilde güçlü olur. Bugün dünyada ülkeler yalnızca ekonomik ve askeri güçleriyle değil hukuk sisteminin güvenilirliğiyle de değerlendirilmektedir. Bu noktada sizlerin üstlendiği sorumluluk son derece önemlidir.”
Bakan Gürlek, hukuk güvenliğinin önemini vurgulayarak, bu güvenliğin yatırım, ekonomi ve refah seviyesi üzerindeki doğrudan etkilerine dikkat çekti. “Eğer bir ülkede hukuk güvenliği varsa o ülkede yatırım vardır, o ülkede ekonomi daha yüksek refah seviyesine çıkacak demektir,” dedi. Bu sözleriyle, adalet sisteminin sadece hukuki değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal kalkınma açısından da kritik bir rol oynadığını belirtti.
Bakan Gürlek, konuşmasını yargısal süreçlerin güçlendirilmesi ve kurumsal altyapının iyileştirilmesi üzerine yoğunlaştırdı. “Bizim görevimiz yargısal süreçlerin güçlü ve kurumsal bir altyapı içerisinde etkin ve sağlıklı işlemesini sağlamaktır. Bu anlayışta daha güçlü bir kurumsal kapasite oluşturmak, daha etkin çözümler üretmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz,” şeklinde konuştu. Bu ifadelerle, adalet teşkilatının daha verimli çalışması için sürekli bir gelişim ve işbirliği içinde olunması gerektiğinin altını çizdi.
Haberin görselleri DHA tarafından servis edilmiştir.
SAVUNMA SANAYİ
17 Haziran 2026EKONOMİ
17 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Haziran 2026GÜNDEM
17 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
17 Haziran 2026GÜNDEM
17 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4977 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3502 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3374 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3371 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3369 kez okundu