Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başlattığı ‘Dersimiz Çevre, Birlikte Geleceğe’ projesi kapsamında 306 bin 740 öğrenciye çevre farkındalık eğitimi verildi! Bu önemli proje, 81 ildeki ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor.
Proje kapsamında, öğrencilere doğa dostu uygulamalar, çevre bilinci ve Sıfır Atık anlayışı gibi konularda eğitimler verildi. Ayrıca, Depozito Yönetim Sistemi ve Fethiye-Göcek-Dalaman çevresindeki Deniz Ekosistemi’ni Koruma Projesi de eğitim konuları arasında yer aldı. Eğitimler, öğrencilerin yaş gruplarına uygun, öğretici, eğlendirici ve interaktif içeriklerle sunuldu. İlk olarak Edirne’de başlatılan projede, 198 ilkokul, 236 ortaokul ve 226 lisede öğrenciler eğitim gördü.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ülkenin dört bir yanında büyük bir çevre hareketi başlattıklarını vurguladı. Kurum, ‘Dersimiz Çevre, Birlikte Geleceğe’ diyerek şehir şehir dolaştıklarını ve toplam 306 bin 740 öğrenciyle buluştuklarını bildirdi. Daha yaşanabilir bir dünyanın hep birlikte mümkün olduğunu açıkladı. Günümüzde, çevre bilinci eğitiminin önemi yadsınamaz bir gerçektir.
SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026EKONOMİ
18 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
4974 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
4374 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
3559 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
3023 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
3003 kez okundu