Adalet Bakanı Akın Gürlek, Adalet Bakanlığı önünde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisine yönelik ortaya attığı iddialara ve tapu belgelerine yanıt verdi. Gürlek, Özel’in sunduğu belgelerin gerçeği yansıtmadığını ve sahte olduğunu belirterek, mal varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Gürlek, üzerinde kayıtlı 4 taşınmazı olduğunu ve bu taşınmazların değerlerinin kamuoyuna açık olduğunu ifade etti. Özel’in iddialarının asılsız olduğunu vurgulayan Gürlek, “Güya bir ID numarası falan varmış ama o ID numaralarında Akın Gürlek yazıyor mu, yazmıyor. Özgür Özel’in amacı burada asrın yolsuzluk davasını perdelemek.” şeklinde konuştu.
Gürlek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında yargılaması devam eden, görevden uzaklaştırılan Muhittin Böcek davasına da değindi. Böcek’in 15 Ocak 2024’te Manisa’daki bir benzinliğe uğradığını ve burada Özgür Özel’in adaylığı için para iddiasının konuşulduğunu öne sürdü. Gürlek, “Özgür Özel bence iki noktayı perdelemek istiyor. Birincisi asrın yolsuzluk davasını, ikincisi de Muhittin Böcek’in 15 Ocak 2024’teki kendisinin aday olması için Manisa’daki bir benzin istasyonuna gidip bir para verme iddiası var. Bu para verme iddiasını perdelemeye çalışıyor.” dedi.
Devlet memuru olarak mal bildiriminde bulunduğunu hatırlatan Gürlek, “Benim 4 tane taşınmazım var. Bu taşınmazların değerleri de belli. Biri Tuzla’da onun dediği gibi de 30 milyon lira da değil, 3-4 milyon lira taşınmazın değeri, 2+1. Hepsi yalan. O konuda zaten bugün manevi tazminat davası açacağız.” ifadelerini kullandı. Özel’in iddialarını “son dakika çırpınışları” olarak değerlendiren Gürlek, bu durumu Türk milletinin takdirine bıraktığını söyledi.
Bakan Gürlek, kendisine yönelik ortaya atılan yat iddialarını da yalanladı. Hayatında Lüksemburg’a gitmediğini, yüzme bilmediğini ve pasaport kayıtlarında da bu yönde bir giriş-çıkış olmadığını belirten Gürlek, iddiaları ispat edemeyenlerin iftira attığını savundu. Açıklamalarının ardından, Gürlek’in üzerine kayıtlı taşınmazları gösteren belgenin kopyası gazetecilerle paylaşıldı.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
20 Mart 2026EKONOMİ
20 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
20 Mart 2026GÜNDEM
20 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
20 Mart 2026GÜNDEM
20 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
79 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
75 kez okundu
3
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
75 kez okundu
4
Bakan Bolat’tan İSTAF İftarında Önemli Mesajlar: Türkiye, Müslüman Dünyasının Umudu
74 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
73 kez okundu