İstanbul Valisi Davut Gül, Kurban Bayramı öncesinde trafik denetimlerine katılarak vatandaşların güvenli bir bayram geçirmesi için önemli mesajlar verdi. Bayrampaşa’da polis kontrol noktasını ziyaret eden Vali Gül, emniyet mensuplarıyla bayramlaşmasının ardından denetim için durdurulan otobüslere bindi. Yolcuların bayramını kutlayan Gül, emniyet kemeri takmanın ve güvenli yolculuk yapmanın önemine dikkat çekti.
Vali Gül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, trafik yoğunluğunun arttığı bu dönemde güvenlik güçlerinin vatandaşların huzuru için 7/24 görev başında olduğunu belirtti. Özellikle Anadolu’ya giden hemşehrilerinin trafik güvenliğini en üst seviyede tutmayı hedeflediklerini vurgulayan Gül, sürücü, yolcu ve firmaların kurallara uymasıyla bayramın kazasız belasız geçeceğini ifade etti.
İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla tüm illerde denetimlerin sıkılaştırıldığını belirten Gül, “İstanbul’umuzda 7/24 denetimler oluyor. Bu sadece bayrama özgü bir şey değil. Senenin her günü denetimlerimiz var ve bu bayramda da kontrollerimiz artarak devam edecek,” dedi. Denetimlerin sadece ceza yazma amaçlı olmadığını, amacın sürücüleri uyarmak ve trafik güvenliğini sağlamak olduğunu vurguladı. Vatandaşları her zaman kurallara uymaya çağıran Gül, uykusuz yola çıkılmaması, hız yapılmaması ve emniyet kemeri takılması konularında uyarıda bulundu.
Bayram süresince polis, jandarma ve Sahil Güvenlik personelinin İstanbul’da trafik başta olmak üzere asayişi sağlamak için görev yapacağını belirten Gül, izinli olanlar dışında tüm emniyet ve jandarma personelinin görevi başında olacağını bildirdi. Ziyarette Vali Gül’e, Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tümamiral Serkan Tezel eşlik etti.
SAVUNMA SANAYİ
18 Mart 2026EKONOMİ
18 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Mart 2026GÜNDEM
18 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Mart 2026GÜNDEM
18 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
78 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
75 kez okundu
3
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
74 kez okundu
4
Bakan Bolat’tan İSTAF İftarında Önemli Mesajlar: Türkiye, Müslüman Dünyasının Umudu
74 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
73 kez okundu