Portekiz Dışişleri Bakanlığı, ülkenin Filistin Devleti’ni 21 Eylül Pazar günü resmen tanıyacağını bildirdi! Açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesinde bu adımın atılacağı vurgulandı. Bu karar, New York’taki Yüksek Düzeyli Konferans’tan önce duyurulacak.
Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Portekiz’in Filistin Devleti’ni tanıma kararı teyit edildi. Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Rangel, daha önce İngiltere ziyaretinde ülkesinin Filistin Devleti’ni tanıma konusunda değerlendirmelerde bulunduğunu açıklamıştı. Doğrusu, bu gelişme uzun süredir bekleniyordu.
Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından, 22 Eylül Pazartesi günü Filistin Devleti’ni tanıma niyetini açıkladı. Macron, bu tanımanın, hem İsraillilerin hem de Filistinlilerin güvenlik ve barış arzularını karşılamayı amaçlayan kapsamlı bir barış planının parçası olduğunu söyledi. İlginçtir ki, Macron, Filistin yönetimine reform yapma çağrısında bulundu.
Macron, Filistin yönetimini yenilemek ve gelecekteki Filistin Devleti’nin istikrarını sağlamak için gerekli reformları uygulama kararlılığını teyit ettiğini belirtti. Fransa’nın bu süreçte Filistin makamlarının yanında olacağı açıklandı. Bu durum, bölgenin güvenliği ve istikrarı için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026EKONOMİ
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4868 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3288 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3219 kez okundu
4
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
3210 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Korku Dolu Anlar
3209 kez okundu