Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü törenleri kapsamında Şehit Aileleri ve Gaziler ile düzenlenen iftar buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Çanakkale ruhunun, Türk milletinin en zorlu şartlarda dahi geri adım atmadığını ve kaderini kendi iradesiyle şekillendirdiğini gösteren bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Yılmaz, Çanakkale’de verilen mücadelenin, vatan söz konusu olduğunda nasıl bir birlik ve kararlılıkla hareket edildiğini gösteren güçlü bir hafızaya dönüştüğünü belirtti. Şehitlerin hatırasında taşınan emanet duygusu ve gazilerin onurlu duruşunun, o gün ortaya konan iradenin hala diri olduğunu gösterdiğini ifade etti. Yılmaz, “Ülkemizin güvenliği için görev yapan her bir evladımızın omuzlarında Çanakkale’de ortaya konan o kararlılığın izleri vardır. Bu bağ, geçmiş ile bugün arasında kurduğumuz en sağlam sürekliliği ifade etmektedir.” dedi.
Konuşmasında dünya genelindeki gerilimlere ve özellikle bölgedeki kırılgan duruma dikkat çeken Yılmaz, İran’ı da içine alan gelişmelerle birlikte bölgedeki gerilimin arttığına işaret etti. Türkiye’nin bu tablo karşısında soğukkanlılığını koruyarak, Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde diplomasi ve diyalog zeminini güçlendirmeye devam ettiğini belirtti. Yılmaz, “Bölgede yaşanan her gelişmenin daha geniş bir kırılmaya yol açma ihtimali göz önünde bulundurularak gerilimi artıran adımlara karşı net bir duruş ortaya koyuyor, İran’a yönelik saldırıları açık şekilde reddediyoruz.” şeklinde konuştu. Ayrıca, Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’daki acıları yakından takip ettiklerini ve bu coğrafyalarda ortaya çıkan haksızlıkların üstünün örtülmesine müsaade etmediklerini vurguladı.
Yılmaz, “Terörsüz Türkiye” hedefinin, devletin iradesi ve milletin desteğiyle şekillenen güçlü bir süreci ifade ettiğini belirtti. Bu kararlılığın, iç cepheyi güçlendiren, ülkenin güvenliğini tahkim eden ve bölgede istikrarlı bir zemin oluşmasına katkı sağlayan bir yönelimi gösterdiğini ifade etti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da iftar buluşmasına katıldı.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026EKONOMİ
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
23 Haziran 2026GÜNDEM
23 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3574 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3429 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3424 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3423 kez okundu
5
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3420 kez okundu