Ankara Valisi Vasip Şahin, Ramazan Bayramı öncesinde başkentte alınacak güvenlik tedbirlerini açıkladı. Valilik binasında Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, merkez ilçe kaymakamları, vali yardımcıları ve valilik personeliyle bayramlaşan Şahin, bayram süresince vatandaşların güvenliğini sağlamak için geniş kapsamlı önlemler alındığını duyurdu.
Şahin, bayram için gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurgulayarak, özellikle trafik güvenliğine dikkat çekti. Vatandaşlardan trafikte sürüş kurallarına uymalarını ve dikkatli olmalarını isteyen Şahin, bayram tedbirlerinin 13-22 Mart tarihlerini kapsayacağını belirtti.
Kabir ziyaretlerinin rahatça yapılabilmesi için mezarlıklarda trafik akışını düzenleme ve güvenliği sağlama amacıyla ek tedbirler alındığını ifade eden Şahin, AŞTİ, Yüksek Hızlı Tren Garı ve Esenboğa Havalimanı gibi önemli noktalarda da güvenlik önlemlerinin artırıldığını bildirdi.
Şahin, güvenlik güçlerinin bayram boyunca sahada aktif olarak görev yapacağını belirterek, “Emniyet Müdürlüğümüze bağlı 22 bin 58 personel, bayram boyunca 2 bin 302 ekip, bir helikopter ve dronlarla havadan ve karadan trafik ve diğer tedbirleri denetleyecek ve uygulayacak. Jandarma Komutanlığımız ise 1711 personel ve 406 ekiple birlikte helikopter, dronlar ve görev köpeği K-9’larla asayiş ve trafik hizmetlerini en üst seviyede sunacak.” dedi.
Özellikle İstanbul istikametine giden yollarda trafik düzenlemeleri yapılacağını belirten Şahin, “Cumartesi günü saat 16.00’dan pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 01.00’e kadar İstanbul istikametindeki D-750 ve otoyolda tır, çekici, tanker gibi araçların seyrine izin verilmeyecek. Ancak, bozulabilir gıda taşıyan araçlar bu uygulamadan muaf tutulacak.” şeklinde konuştu.
Vali Şahin, Ankara Valiliği ve bağlı birimlerinin tüm personeliyle sahada olacaklarını belirterek, vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmesi için her türlü tedbiri aldıklarını ve uygulamaya koyacaklarını ifade etti. Vatandaşlardan kurallara riayet etmelerini ve desteklerini beklediklerini belirten Şahin, tüm Ankaralıların bayramını kutladı.
)
SAVUNMA SANAYİ
19 Mart 2026EKONOMİ
19 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
19 Mart 2026GÜNDEM
19 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
19 Mart 2026GÜNDEM
19 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
78 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
75 kez okundu
3
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
75 kez okundu
4
Bakan Bolat’tan İSTAF İftarında Önemli Mesajlar: Türkiye, Müslüman Dünyasının Umudu
74 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
73 kez okundu