Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ramazan Bayramı’nı Hatay’da, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarıyla birlikte geçirdi. Bayram namazını Hatay’da kılan Bakan Güler, ardından Deniz Er Eğitim Alayı’ndaki bahriyeliler ve TSK komuta kademesiyle bayramlaştı. Bayramlaşmaya 2’nci Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı ve 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı personeli de katıldı.
Bayramlaşmanın ardından kürsüye gelen Bakan Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradı. Güler, TSK mensuplarıyla birlikte olduklarını belirterek, Erdoğan’ın Ramazan Bayramı’nı kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güler’in telefonu aracılığıyla Mehmetçiğe hitap ederek, “Ben de şu anda görevleri başında bulunan gerek subay, gerek er, erbaş, tüm kahraman ordumuzun mensuplarını en kalbi duygularla selamlıyorum ve Ramazan Bayramı’nın ordumuza ayrı bir güç katmasını Rabb’imden niyaz ediyorum, bütün ordu mensuplarımızı gözlerinden öpüyorum. ‘Rabb’im yar ve yardımcınız olsun’ diyorum. Sağ olun, var olun.” ifadelerini kullandı.
Bakan Güler de Mehmetçikle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, onların bayramını kutladı. Güler, Mehmetçiğin aileleriyle birlikte Türk milletine sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni etti. Bayramların milli ve manevi değerlerin yeniden hatırlandığı, kardeşliğin pekiştiği anlamlı zamanlar olduğunu vurgulayan Güler, bu mirası koruyarak gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çekti.
Güler, “Aziz vatanımızın bekası ve güvenliğinin en güçlü teminatı olan sizler de vatandaşlarımızın bayramları huzur içerisinde geçirmesi için sevdiklerinizden uzakta, fedakarlıkla görev yapmaktasınız. Yüksek görev bilinciyle ortaya koyduğunuz üstün gayretleriniz her türlü takdirin üzerindedir. Sizlerin şahsında şu anda yurt içinde ve sınır ötesinde özveriyle görev yapan tüm kahraman silah ve mesai arkadaşlarımı canıgönülden tebrik ediyor, her birinin gözlerinden öpüyorum.” dedi.
Bakan Güler, küresel gelişmelerin yaşandığı bu süreçte Türkiye’nin, sorunların çözümünde yapıcı ve barışçıl tutumuyla ön plana çıktığını ve bir istikrar adası olma vasfını koruduğunu belirtti.
SAVUNMA SANAYİ
22 Haziran 2026EKONOMİ
22 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
22 Haziran 2026GÜNDEM
22 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
22 Haziran 2026GÜNDEM
22 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3567 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3424 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3418 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3418 kez okundu
5
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3414 kez okundu