Bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte, dönüş trafiği nedeniyle Anadolu Otoyolu’nun Düzce geçişi ve D-100 kara yolunun İstanbul yönünde yoğunluk yaşanıyor. Sürücüler, özellikle Düzce gişeleri, Beyköy ve Sinirci mevkilerinde yavaş ilerlerken, trafik yer yer akıcı yoğunluk şeklinde seyrediyor. TRT Haber’in haberine göre, otoyolun Ankara istikametinde ise ulaşım normal seyrinde devam ediyor.
Düzce’deki yoğunluğun yanı sıra, Anadolu Otoyolu’nun İstanbul istikameti Gerede, Yeniçağa, Köroğlu Rampası ve Bolu Dağı Tüneli mevkilerinde de akıcı yoğunluklar gözlemleniyor. Bu durum, dönüş yolculuğuna çıkan vatandaşların seyahat sürelerini uzatıyor.
D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde ise İstanbul yönüne doğru ağır tonajlı araçların geçişine kısıtlama getirildi. Gıda ürünleri, ilaç, canlı hayvan ve akaryakıt taşıyanlar hariç olmak üzere, ağır tonajlı araçlar Elmalık mevkisinden kent merkezindeki park alanlarına yönlendiriliyor. Bu önlem, trafik yoğunluğunu azaltmayı ve güvenliği sağlamayı amaçlıyor.
Kuzey Marmara ve Anadolu otoyollarının Kocaeli kesiminde de İstanbul yönünde akıcı yoğunluklar yaşanıyor. Özellikle Anadolu Otoyolu’nun Gültepe mevkisi Bekirdere rampası ve Hatipköy kesiminde trafik zaman zaman yavaşlayarak yoğunluğa neden oluyor. Otoyol jandarma ekipleri, sürücüleri hız limitlerine uymaları ve takip mesafesini korumaları konusunda uyarıyor.
Jandarma, Karayolları ve trafik ekipleri, ulaşımın güvenli ve düzenli bir şekilde sağlanabilmesi için güzergahlarda kontrollerini sürdürüyor. Sürücülerin trafik kurallarına uyması ve sabırlı olmaları, olası kazaların önüne geçmek ve trafiğin daha akıcı hale gelmesini sağlamak açısından büyük önem taşıyor.
Yetkililer, sürücülerin trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak seyahat planlarını yapmalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini önemle tavsiye ediyor. Özellikle uzun yolculuklarda mola vermek ve dinlenmek, güvenli bir seyahat için kritik öneme sahip.
SAVUNMA SANAYİ
22 Mart 2026EKONOMİ
22 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
22 Mart 2026GÜNDEM
22 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
22 Mart 2026GÜNDEM
22 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
80 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
76 kez okundu
3
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
76 kez okundu
4
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
75 kez okundu
5
Bakan Bolat’tan İSTAF İftarında Önemli Mesajlar: Türkiye, Müslüman Dünyasının Umudu
75 kez okundu