İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran’ın misilleme saldırıları sonucu ağır hasar gören Arad kentini ziyaret etti ve Belediye Başkanı Yair Maayan ile görüştü. Netanyahu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Geleceğimiz için verdiğimiz mücadelede çok zor bir akşam geçirdik.” ifadelerini kullandı ve bölgeye tüm yardımın sağlanması talimatını verdiğini belirtti.
Netanyahu, İsrail’in İran ve Lübnan’a yönelik saldırılarının devam edeceğini vurguladı. Bu açıklama, bölgedeki gerginliğin tırmanmaya devam edeceğinin bir işareti olarak değerlendiriliyor. İsrail, İran’ın misillemelerine karşılık olarak sert karşılık vermeye devam edeceğini duyurdu.
İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırıları, özellikle güney bölgelerinde büyük yıkıma yol açtı. Füzelerin düşmesi sonucu Dimona ve Arad kentlerinde ağır hasar meydana geldi. İsrail basınına yansıyan haberlere göre, her iki şehirde de çok sayıda bina hasar gördü ve 100’den fazla kişi yaralandı. Füze parçaları ise birçok farklı bölgeye dağıldı.
İsrail’in İran’a yönelik saldırıları nedeniyle aldığı tedbirlerin gevşetilmesinin ardından, okulların eğitime yeniden ara vereceği bilgisi geldi. Bu karar, bölgedeki güvenlik endişelerinin devam ettiğini ve gerginliğin henüz tamamen dinmediğini gösteriyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliği için alınan bu önlem, halk arasında endişeye neden oldu.
İsrail ve İran arasındaki gerginlik, uluslararası toplum tarafından yakından takip ediliyor. Birçok ülke, taraflara itidal çağrısında bulunurken, çatışmaların daha da tırmanmaması için diplomatik çabalar sürüyor. Bölgedeki gelişmeler, küresel güvenlik dengesini de etkileyebilir.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026EKONOMİ
07 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mayıs 2026GÜNDEM
07 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
186 kez okundu
2
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
185 kez okundu
3
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
184 kez okundu
4
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
184 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
170 kez okundu