Nevşehir ve çevresinde etkili olan olumsuz hava koşulları, Kapadokya’nın dünyaca ünlü sıcak hava balonu turlarını olumsuz etkiledi. 17 Mart tarihinden itibaren zaman zaman şiddetini artıran rüzgar ve aralıklarla devam eden sağanak yağışlar nedeniyle, bölgedeki sıcak hava balonu turları 6 gündür gerçekleştirilemiyor.
Kapadokya’nın eşsiz peribacaları ve vadilerini kuşbakışı izlemek isteyen turistlerin en çok tercih ettiği aktivitelerden biri olan sıcak hava balonu turları, özellikle gün doğumu saatlerinde Göreme, Uçhisar ve Çat beldeleri ile Çavuşin köyü çevresindeki kalkış noktalarından havalanıyor. Ancak, elverişsiz hava şartları nedeniyle bu büyüleyici deneyim, şimdilik askıya alınmış durumda.
Hava koşullarının bölgedeki turizm faaliyetleri üzerindeki etkisi büyük. Kapadokya, her yıl milyonlarca turisti ağırlarken, sıcak hava balonu turları bu ziyaretçiler için vazgeçilmez bir deneyim sunuyor. Bölgede uygun hava koşullarının hakim olduğu dönemlerde, sıcak hava balonu turları yılda ortalama 220 gün yapılabiliyor. Ancak, rüzgarın hızı ve yağış miktarı, tur düzenlenip düzenlenemeyeceği konusunda belirleyici faktör oluyor.
Sıcak hava balonu turlarının gerçekleştirilebilmesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Nevşehir Koordinatörlüğü’nün değerlendirmesi ve hava şartlarının uygun bulunmasıyla verilen izinlere bağlı. Yetkililer, güvenlik önlemlerini en üst düzeyde tutarak, turistlerin güvenliğini her şeyin önünde tutuyor. Hava koşullarının düzelmesiyle birlikte, balon turlarının yeniden başlaması ve Kapadokya semalarının renklenmesi bekleniyor.
Turizm sektörü temsilcileri ve bölge halkı, hava durumunu yakından takip ederek, turların yeniden başlamasını dört gözle bekliyor. Önümüzdeki hafta hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte, Kapadokya’nın eşsiz manzarasının yeniden gökyüzünden izlenebilmesi hedefleniyor.
[Kaynak: TRT Haber]
SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
186 kez okundu
2
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
185 kez okundu
3
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
184 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
184 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
170 kez okundu