Mardin’in Savur ilçesinde elektrik arızasını gidermek için direğe çıkan enerji şirketi çalışanı Afif Değirmencioğlu (44), 8 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Olay, 15 Mart’ta meydana geldi. Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre, Değirmencioğlu, elektrik arızasını gidermek üzere direğe çıktığı sırada akıma kapıldı ve ağır yaralandı.
Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Değirmencioğlu, ambulansla Savur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Değirmencioğlu, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Ancak, Değirmencioğlu, hastanede 8 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Afif Değirmencioğlu’nun cenazesi, otopsi işlemleri için morga kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, olayın nedeni ve sorumlularının belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu üzücü olay, enerji sektöründe çalışanların karşılaştığı riskleri bir kez daha gözler önüne serdi. Çalışanların güvenliği ve iş sağlığı, bu tür olayların önüne geçmek için büyük önem taşıyor.
Enerji şirketleri, çalışanlarının güvenliğini sağlamak adına gerekli önlemleri almak ve düzenli olarak güvenlik eğitimleri düzenlemek zorundadır. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için, iş güvenliği standartlarına tam olarak uyulması ve denetimlerin sıklaştırılması gerekmektedir. Afif Değirmencioğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
22 Mart 2026EKONOMİ
22 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
22 Mart 2026GÜNDEM
22 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
22 Mart 2026GÜNDEM
22 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3904 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1563 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1532 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1490 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1486 kez okundu