Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’nin su kaynaklarını güvence altına almak için atılan adımları ve gelecek hedeflerini duyurdu. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Su vatandır” anlayışıyla hareket ettiklerini ve suyun verimli kullanımını yaygınlaştırmak için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti.
Yumaklı, Ulusal Su Kurulunun rehberliğinde hazırlanan ve 2026-2035 yıllarını kapsayan Ulusal Su Planı’na dikkat çekerek, bu plan ile su kaynaklarının güvence altına alındığını vurguladı. Ayrıca, Su Verimliliği Seferberliği’nin ülke genelinde yaygınlaştırıldığını ifade etti. Bu kapsamda, tarım, sanayi ve bireysel kullanıma kadar suyun her damlasının değerini bildiklerini ve tasarrufla suyu koruduklarını belirtti.
Bakan Yumaklı, suyun stratejik önemine vurgu yaparak, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle çalıştıklarını belirtti. Su kaynaklarının korunması, verimli kullanılması ve gelecek nesillere aktarılması için atılan adımların önemine dikkat çekti. Bu kapsamda, su yönetimi konusunda uzun vadeli stratejiler geliştirdiklerini ve uygulamaya koyduklarını ifade etti.
Ulusal Su Planı, su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi için önemli bir araç olarak değerlendiriliyor. Plan, su kaynaklarının korunması, suyun verimli kullanılması, su kalitesinin iyileştirilmesi ve su yönetimi kapasitesinin güçlendirilmesi gibi hedefleri içeriyor. Su Verimliliği Seferberliği ise, suyun tarım, sanayi ve bireysel kullanımdaki verimliliğini artırmayı amaçlıyor. Bu seferberlik kapsamında, su tasarrufu sağlayan teknolojilerin kullanımı teşvik ediliyor, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor ve su kayıplarının azaltılması için çalışmalar yürütülüyor.
Bakan Yumaklı’nın açıklamaları, Türkiye’nin su kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda kararlı adımlar attığını gösteriyor. Ulusal Su Planı ve Su Verimliliği Seferberliği gibi stratejik çalışmalar, suyun sürdürülebilir yönetimi için önemli bir zemin oluşturuyor. Bakan Yumaklı, Dünya Su Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, suyun hayati önemine dikkat çekerek, tüm vatandaşları su tasarrufuna ve su kaynaklarının korunmasına özen göstermeye davet etti.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026
1
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
187 kez okundu
2
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
186 kez okundu
3
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
186 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
185 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
172 kez okundu