HABERTÜRK – ABD ve İsrail’in İran ile yaşadığı gerilim, Orta Doğu’da birçok sektörü olumsuz etkilerken, Türk yatırımcıların gözde destinasyonu Dubai’deki gayrimenkul piyasası da bu durumdan nasibini aldı. Savaşın ilk üç haftasında konut satışlarında önemli düşüşler yaşanırken, uzmanlar savaşın uzaması halinde fiyatların da etkilenebileceği uyarısında bulundu.
Dubai’deki gayrimenkul piyasasına ait verileri yayınlayan DXB Interact’in raporuna göre, 16 Şubat-1 Mart tarihleri arasında 8 bin 199 olan konut satış adedi, savaşın başlamasının ardından 2-16 Mart döneminde 6 bin 129’a geriledi. Bu, satışlarda %25’lik bir düşüş anlamına geliyor. Aynı dönemde konut satışlarındaki işlem hacmi de %25,7 azalarak 7,55 milyar dolardan 5,61 milyar dolara indi.
Dubai Finansal Piyasası Gayrimenkul Endeksi’ndeki (DFM Real Estate Index) son bir aylık düşüş de %25’i aştı. Ancak uzmanlar, şu an için işlem sayısındaki düşüşün fiyatlara yansımadığını belirtiyor. Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği (GİGDER) Başkanı Bayram Tekçe, Dubai borsasının gayrimenkul endeksinde %30’a varan düşüşler yaşandığını ancak bunun fiyatların gerilediği anlamına gelmediğini ifade etti. Tekçe, bu durumun daha çok işlem hacmini azalttığını ve piyasada ihtiyatlı bir bekleme sürecinin hakim olduğunu belirtti.
Tekçe, özellikle 2-8 Mart haftasında konut satışlarındaki gerilemenin %44,5’e ulaştığını ancak fiyatlarda henüz düşüş yaşanmadığını vurguladı. Fiyatlardaki değişimin anlık olmadığını belirten Tekçe, savaşın kısa sürmesi halinde üreticilerin indirim ve kampanyalarla piyasayı canlandırabileceğini düşündüğünü söyledi. Ancak, savaşın uzaması durumunda uluslararası yatırımın azalabileceği ve fiyatların da etkilenebileceği riski bulunuyor.
Dubai, son yıllarda turizm ve gayrimenkul yatırımları açısından uluslararası ilginin odağı haline gelmişti. Özellikle Türk yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği şehirde yaşanan bu gelişmeler, bölgedeki jeopolitik risklerin gayrimenkul piyasaları üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor. Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
22 Mart 2026EKONOMİ
22 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
22 Mart 2026GÜNDEM
22 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
22 Mart 2026GÜNDEM
22 Mart 2026
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
4452 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
3843 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
3024 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
2484 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
2470 kez okundu