DOLAR 44,3519 0.09%
EURO 51,4503 -0.15%
ALTIN 6.226,43-0,79
BITCOIN 31154172.064%
Mersin
15°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Adıyaman-Gölbaşı Yolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
31 okunma

Adıyaman-Gölbaşı Yolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

ABONE OL
24 Mart 2026 05:00
Adıyaman-Gölbaşı Yolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adıyaman’da Zincirleme Kaza: Yağışlı Hava Kazaları Tetikledi

Adıyaman-Gölbaşı kara yolu, Börgenek rampasında etkili olan yağışlar nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Kaza, yağışın yol yüzeyini kayganlaştırması sonucu kontrolden çıkan bir otomobilin karşı şeride geçmesiyle başladı.

Edinilen bilgilere göre, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda seyir halinde olan bir otomobil, Börgenek rampasındaki virajı alamayarak karşı şeride geçti. Kontrolden çıkan araç, karşı yönden gelen başka bir otomobille çarpıştı. Kaza anında arkadan gelen bir başka araç da duramayarak kazaya dahil oldu. Böylece, 3 aracın karıştığı zincirleme bir kaza meydana geldi.

Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan 4 kişi, ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kazaya karışan araçlarda maddi hasar meydana gelirken, trafik bir süreliğine aksadı. Yetkililer, kaza yerinde incelemelerde bulundu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bölgede etkili olan yağışlar nedeniyle sürücülerin daha dikkatli olması ve hız limitlerine uyması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. Özellikle virajlı ve yokuşlu yollarda, kaygan zemin riskine karşı tedbirli olunması büyük önem taşıyor.

Yetkililer, kazaların önlenmesi için trafik kurallarına uyulması, araç bakımlarının düzenli olarak yapılması ve olumsuz hava koşullarında daha dikkatli sürüş yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sürücülerin takip mesafesini korumaları ve ani manevralardan kaçınmaları da hayati önem taşıyor.

Kazayla ilgili gelişmeler ve yaralıların sağlık durumlarına ilişkin detaylar, kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r