İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında hazırlanan iddianameyle ilgili dava süreci devam ediyor. DHA’nın haberine göre, 11 Kasım 2025 tarihinde tamamlanan soruşturma sonucunda 3 bin 809 sayfalık bir iddianame hazırlandı. İddianamede, İmamoğlu’nun ‘örgüt lideri’ olarak anıldığı ve çeşitli suçlardan yargılandığı belirtiliyor.
İddianamede yer alan suçlamalar arasında; ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Rüşvet’, ‘Suç gelirlerinin aklanması’, ‘Kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık’, ‘Kişisel verilerin kaydedilmesi’, ‘Kişisel verileri ele geçirme ve yayma’, ‘Suç delillerini gizleme’, ‘Haberleşmenin engellenmesi’, ‘Kamu malına zarar verme’, ‘Rüşvet alma’, ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’, ‘İrtikap’, ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’, ‘İhaleye fesat karıştırma’, ‘Çevrenin kasten kirletilmesi’, ‘Vergi usul kanununa muhalefet’, ‘Orman kanununa muhalefet’ ve ‘Maden kanununa muhalefet’ suçları bulunuyor. İmamoğlu’nun 142 eylem nedeniyle 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.
Davanın ilk duruşması 9 Mart Pazartesi günü görüldü. Cuma günleri duruşma yapılmazken, haftanın 4 günü devam eden yargılamalarda üçüncü hafta 23 Mart Pazartesi günü yeniden başladı. 9 Mart’tan bugüne kadar 11 kişinin savunması alındı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’de bulunan Marmara Açık Cezaevi Yerleşkesi’ndeki binada görülen 10. duruşmada, sanıkların savunmalarına devam ediliyor.
Mahkeme Başkanı, duruşmaların saat 22.00’ye kadar devam edebileceğini belirtti. Bu gelişmeyle birlikte, davanın uzun soluklu bir süreç olacağı ve kamuoyunun yakından takip edeceği anlaşılıyor. Öte yandan, DHA tarafından servis edilen bir başka haberde ise Konya-Antalya kara yolunda bir yolcu otobüsünün devrildiği ve yaralıların olduğu bilgisi yer alıyor.
Bu önemli dava, Türkiye gündemini meşgul etmeye devam ederken, İmamoğlu’nun savunmaları ve mahkemenin vereceği kararlar merakla bekleniyor. Davanın seyrini etkileyebilecek her türlü gelişme, kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam edecektir.
SAVUNMA SANAYİ
25 Mart 2026EKONOMİ
25 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
25 Mart 2026GÜNDEM
25 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
25 Mart 2026GÜNDEM
25 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3965 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1626 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1592 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1552 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1547 kez okundu