İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, ‘siyah şapkalı hacker’ olarak bilinen G.C.G. liderliğindeki bir örgütün çökertildiği duyuruldu. Örgütün, bilişim sistemlerini kullanarak gerçekleştirdiği çeşitli suç faaliyetleri tespit edildi. TRT Haber’de yer alan habere göre, şüpheliler, yurt dışındaki bankalarda bulunan ‘uyuyan hesaplar’daki paraları kendi hesaplarına aktarmakla suçlanıyor.
Soruşturma kapsamında, örgütün, yurt dışındaki kişilere ait banka ve kart bilgilerini ele geçirerek kart kopyalama işlemi yaptığı belirlendi. Ayrıca, sosyal medya platformlarının veri tabanlarına sızarak yaklaşık 19 milyon 800 bin kişiye ait kişisel veriyi çaldığı tespit edildi. Bu verilerin yanı sıra, 10 bin 768 kişiye ait sosyal medya ve e-posta hesap bilgilerinin de depolandığı ortaya çıktı.
Örgütün, çok sayıda internet sitesi ve bazı kamu kurumlarına ait veri tabanlarına erişim sağlayarak elde ettiği verilerle sorgu panelleri oluşturduğu ve bu bilgileri ücret karşılığında sattığı belirlendi. Ayrıca, bir sigorta şirketine ait veri tabanına girerek 5 bin 500 kaza poliçesini ele geçirdikleri ve yasa dışı yayın platformu kurmak amacıyla çevrim içi toplantılar yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin, çok sayıda kişiye ait kimlik fotoğraflarını depolayarak mesajlaşma uygulamaları üzerinden sattıkları da ortaya çıktı.
Suç faaliyetlerinde kullanmak üzere casus yazılımlar bulunduran ve bu yöntemlere ilişkin eğitim videoları hazırlayan örgüt üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, kimlikleri tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Çok sayıda dijital materyale el konulurken, örgüt lideri olduğu öne sürülen G.C.G. de gözaltına alınanlar arasında yer alıyor. Soruşturma devam ediyor.
SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026EKONOMİ
28 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3628 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3461 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3458 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3456 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3455 kez okundu