Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinasyonunda, sosyal medya platformları üzerinden suç ve suç örgütlerini öven paylaşımlar yapan şahıslara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatıyla gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, 358 şüpheli gözaltına alındı.
KOM ekipleri, şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden suç örgütü propagandası yaptığını, tehdit ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğunu tespit etti. Şüphelilerin, sosyal medyayı örgütsel faaliyetlerini duyurmak, suç örgütleri arasındaki husumet ve rekabeti dijital ortama taşımak ve suç faaliyetlerini normalleştirmek amacıyla kullandıkları belirlendi. Güvenlik güçleri, şüphelilerin sosyal medyayı adeta bir “operasyon sahası” olarak kullandığını ve suç örgütlerine yeni eleman kazandırma çabasında olduğunu tespit etti.
Yapılan incelemelerde, kapalı iletişim platformlarında kurulan gruplar aracılığıyla “tetikçi” temin etmeye veya “tetikçilik işi yapmaya yönelik ilan ve paylaşımlarda bulunulduğu” ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin, motosiklet üzerinde maskeli ve silahlı pozlar verdiği, “sadece ölüler görür” gibi tehditkar ifadelerle suç faaliyetlerini sergilediği görüldü.
Operasyonlar kapsamında şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında 2 AK-47 tüfek, 1 G1 piyade tüfeği, 39 ruhsatsız tabanca, 17 kurusıkı tabanca, 30 av tüfeği, 4 bin 630 fişek ve 11 bin 143 sentetik uyuşturucu hap bulunuyor.
EGM yetkilileri, sosyal medya üzerinden işlenen suçlarla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini ve suç örgütlerinin faaliyetlerine asla izin vermeyeceklerini belirtti. Operasyonların, sosyal medya platformlarının suç örgütleri tarafından kötüye kullanımının önüne geçilmesi açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.
Bu operasyon, Türkiye’de sosyal medyanın suç örgütleri tarafından kullanımının engellenmesi ve kamu düzeninin korunması adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026EKONOMİ
28 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3628 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3461 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3458 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3456 kez okundu
5
Kadıköy Sahrayıcedit’te Oto Galeride Korkutan Yangın: 4 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
3455 kez okundu