Muş’un Hasköy ilçesinde düzenlenen horoz dövüşü operasyonunda, 23 kişiye para cezası uygulandı. Muş Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 24 Mart tarihinde ilçede bir adreste horoz dövüşü yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.
Yapılan çalışmalar sonucunda, bir şüpheliye ait evin ahırında horoz dövüşü düzenlendiği tespit edildi. Operasyonda, horoz dövüşünü organize eden 1 kişi ile kumar oynadığı belirlenen 22 kişi yakalandı. Ayrıca, operasyon sırasında 4 horoza el konuldu.
El konulan horozlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kumar oynadığı tespit edilen 23 kişiye ise idari para cezası uygulandı. Yetkililer, yasa dışı faaliyetlere karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
Horoz dövüşü, Türkiye’de yasa dışı kabul edilen ve hayvan haklarını ihlal eden bir aktivitedir. Bu tür faaliyetler, hem hayvanlara zarar vermekte hem de yasa dışı kumar gibi suçları tetiklemektedir. Yetkililer, bu tür eylemlerin önüne geçmek için denetimlerini sıklaştırmakta ve caydırıcı cezalar uygulamaktadır.
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yakalanan şahıslar hakkında yasal işlemlerin başlatıldığı bildirildi. Muş Valiliği, vatandaşları bu tür yasa dışı faaliyetlere karşı duyarlı olmaya ve ihbarda bulunmaya çağırdı. Bu tür operasyonlar, hayvan haklarının korunması ve yasa dışı faaliyetlerin engellenmesi açısından büyük önem taşımaktadır.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
26 Mart 2026EKONOMİ
26 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
26 Mart 2026GÜNDEM
26 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
26 Mart 2026GÜNDEM
26 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
87 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
85 kez okundu
3
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
84 kez okundu
4
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
82 kez okundu
5
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
81 kez okundu