Mahkeme kararıyla görevden tedbiren uzaklaştırılan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında görülen davanın ilk duruşması İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapıldı. Kayyum itirazı mahkeme tarafından reddedildi ve Gürsel Tekin’in kayyum olarak göreve devam edeceği bildirildi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, karara ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, verilen kararın hukuksuz olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: “Bu karar bizim adımıza çok iyi bir karardır. İstinaf yolu açıldı. En son Olağanüstü İl Kongresine ekip yolluyor, icra memuru yollayıp delegenin iradesini haczetmeye çalışıyor utanmazlar. En son YSK bir daha toplandı. Aynı 5 kararı bir daha hatırlattı. Burada bir aparat kendince yapabilecekmiş gibi çatır çatır da bütün Türkiye’de bütün takvimler işliyor. İl Kongre İlçe kongreleri yapılıyor. İl Kongreleri’nin takvimi geldi. Bütün bunların hepsi konusuz kalacak. O buradan çırpına dursun. Hukuku katletmek için. O yüzden bugün nihayet verdiği kararla parti üzerinde gölge etmemeye karar vermiştir. Biz güneşi başka yerde ararız. İstinafa gideriz, başka yere gideriz. Ama tamamen hukuksuzdur. Pazartesi günü düzenlenecek ve teslim edilecek mazbatamızdan birlikte il başkanımız resmen görevine başlayacaktır.”
Özel, kayyum itirazını reddeden hakime tazminat davası açılacağını açıkladı. Ayrıca reddi hakim talebinde bulunacaklarını ve o mahkemede muhataplarının bu hakim olmayacağını belirtti. Özel, “Tüm CHP’liler olacak hukuki olarak elimiz yakasındadır. İl kongresine icra memuru gönderdiler. Hepsini göreceğiz,” dedi. Bu gelişmelerin ardından siyasi arenada yeni tartışmaların yaşanması bekleniyor.
CHP’nin bu kararlılıkla hareket edeceği ve hukuki süreçleri takip edeceği açıklandı. Ayrıca, Özgür Çelik’in pazartesi günü göreve başlayacağı da ifade edildi.
Anlaşılan, CHP’nin bu karara karşı hukuki mücadelesi sürecek.
SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026EKONOMİ
18 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
18 Nisan 2026GÜNDEM
18 Nisan 2026
1
CHP Kurultay İptal Davası Reddedildi, AKP’den İlk Yorum Şamil Tayyar’dan Geldi
2866 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Külliye’de Ağırlayacak
2747 kez okundu
4
Trump’tan Filistin Sorusuna Kaçamak Yanıt: Ateşkes Sağlam!
2725 kez okundu
5
Komisyon Heyeti İmralı’da: Abdullah Öcalan ile Görüşme Gerçekleşti
2661 kez okundu