Ankara’nın Polatlı ilçesinde geçtiğimiz yıl meydana gelen ve 17 yaşındaki Hilalnur Tüzün’ün hayatını kaybettiği motosiklet kazasıyla ilgili dava devam ediyor. 6 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşen olayda, Hilalnur Tüzün’ün kullandığı motosiklet, Doğukan Ç. yönetimindeki hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Hilalnur Tüzün, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Motosiklette bulunan arkadaşı H.B. ise yaralı olarak kurtuldu.
Gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Doğukan Ç. hakkında, savcılık soruşturması sonucunda ‘Taksirle ölüme neden olma’ ve ‘Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, Doğukan Ç.’nin ‘Kavşaklarda dönüş önceliğine uymama’ kuralını ihlal ettiği ve asli kusurlu olduğu belirtildi.
Polatlı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık Doğukan Ç., hakim karşısına çıktı. Sanık, savunmasında olay anını anlatarak, kazadan dolayı pişman olduğunu ve beraatini talep etti. Kazadan yaralı kurtulan H.B. ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.
Duruşma sonrası açıklama yapan Hilalnur Tüzün’ün annesi Gülhanım Tüzün, sanığın tutuksuz yargılanmasına itiraz ettiklerini belirterek, adaletin yerini bulmasını istedi. Tüzün, kızının ölümünden duyduğu büyük acıyı dile getirerek, başka annelerin aynı acıyı yaşamamasını diledi. Avukat Zeynep Yıldız Tombul ise, sanığın tutuksuz yargılanmasının hukuken ve vicdanen kabul edilemez olduğunu ifade ederek, adalet arayışlarının devam edeceğini belirtti.
Mahkeme heyeti, sanık hakkında adli kontrol tedbirlerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Dava süreci, Hilalnur Tüzün’ün ailesi ve avukatları tarafından yakından takip ediliyor. Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
27 Mart 2026EKONOMİ
27 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
27 Mart 2026GÜNDEM
27 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
27 Mart 2026GÜNDEM
27 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4005 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1668 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1633 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1595 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1591 kez okundu