Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Stratejik İletişim Zirvesi’ne gönderdiği video mesajla, dijital çağda stratejik iletişimin kritik önemine dikkat çekti. Zirvede yaptığı konuşmada, günümüz dünyasında bilgi akışının hız kazandığını ve bu durumun stratejik iletişim yaklaşımlarını daha da önemli hale getirdiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, Türkiye’nin son yıllarda stratejik iletişim alanında önemli adımlar attığını ve bu alandaki yeteneklerini güçlendirdiğini belirtti. Özellikle terörle mücadele, siber güvenlik ve dezenformasyonla mücadele gibi konularda stratejik iletişimin hayati rol oynadığına işaret etti. Erdoğan, “Dijitalleşmeyle birlikte bilgiye erişim kolaylaşırken, dezenformasyon ve manipülasyon da artmaktadır. Bu durum, stratejik iletişimin önemini daha da artırmaktadır,” dedi.
Zirvede, stratejik iletişimin sadece devletlerin değil, aynı zamanda sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve bireyler için de önemli bir araç olduğuna vurgu yapıldı. Erdoğan, Türkiye’nin bu alandaki tecrübelerini paylaşmaya ve uluslararası iş birliğini geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti. Özellikle, farklı kültürler ve medeniyetler arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi ve ortak değerlerin yaygınlaştırılması için stratejik iletişimin etkili bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, video mesajında ayrıca, Türkiye’nin uluslararası arenada daha etkin bir rol oynaması ve küresel sorunlara çözüm bulunması için stratejik iletişimin önemine değindi. Türkiye’nin, bölgesel ve küresel barışa katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalarda, stratejik iletişimi bir araç olarak kullandığını ifade etti.
Zirve, stratejik iletişim alanındaki güncel gelişmeleri, gelecekteki trendleri ve bu alandaki en iyi uygulamaları değerlendirmek amacıyla düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı, zirve katılımcılarına ilham verirken, Türkiye’nin stratejik iletişim alanındaki kararlılığını da bir kez daha gözler önüne serdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı, stratejik iletişimin, günümüz dünyasında karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmek ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için kritik bir araç olduğunu bir kez daha vurguladı.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026EKONOMİ
13 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026GÜNDEM
13 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026GÜNDEM
13 Mayıs 2026
1
Bakan Çiftçi’den Sahipsiz Hayvan Açıklaması: Toplama İşlemi Hızla Devam Ediyor
547 kez okundu
2
İran Krizi Küresel Ekonomiyi Sarsarken: Hangi Sektörler Rekor Kâr Elde Ediyor?
542 kez okundu
3
BM: İsrail’in Batı Şeria’daki Eylemleri Sonucunda On Binlerce Filistinli Yerinden Edildi
541 kez okundu
4
İstanbul’da Trafik Düzeni: 3 İlçede Etkinlikler Nedeniyle Kapanacak Yollar ve Alternatif Güzergahlar
539 kez okundu
5
İsrail’in Gazze’deki Şati Mülteci Kampı’na Saldırısı: Çok Sayıda Yaralı ve Evler Yıkıldı
536 kez okundu