ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri, FBI Direktörü Christopher Wray’in kişisel e-posta hesabının hacklenmesiyle ilgili haberleri doğruladı. Olay, Amerikan medyasında geniş yankı uyandırırken, siber saldırının arkasında İran bağlantılı hackerların olduğu belirtiliyor.
CNN’in haberine göre, İran bağlantılı hackerlar, Wray’in kişisel e-posta hesabına erişerek çok sayıda fotoğraf ve belgeyi kamuoyuna sızdırdı. Haberde, bilgi sahibi bir kişiye dayandırılarak, çalınan fotoğrafların gerçekliğinin teyit edildiği ifade edildi. Bu fotoğrafların, Wray’in FBI direktörü olmadan önceki döneme ait olduğu ve kişisel e-posta hesabından elde edildiği belirtiliyor.
Sızdırılan e-postaların 2011 ile 2022 yılları arasında yazıldığı ve Wray’in çeşitli kişilerle yaptığı kişisel, iş ve seyahat yazışmalarını içerdiği kaydedildi. Bu durum, siber saldırının sadece bir bilgi hırsızlığı olmanın ötesinde, Wray’in itibarını zedelemeye yönelik bir hamle olabileceği yönündeki endişeleri artırıyor.
Olayın sorumluluğunu üstlenen “Handala HackTeam” adlı bir hacker grubu, Wray’in e-postalarından alındığını iddia ettiği bazı fotoğraf ve yazışmaları sosyal medyada paylaştı. Ancak, Adalet Bakanlığı yetkilileri, grubun iddialarına ve sızdırılan içeriğe ilişkin henüz resmi bir değerlendirme yapmadı. Bu durum, soruşturmanın devam ettiğini ve olayın tüm yönleriyle incelendiğini gösteriyor.
Siber güvenlik uzmanları, bu tür saldırıların devlet yetkililerinin bilgi güvenliği konusundaki zafiyetlerini gözler önüne serdiğini belirtiyor. Özellikle, kişisel e-posta hesaplarının güvenliğinin sağlanması ve olası siber saldırılara karşı alınacak önlemlerin artırılması gerektiği vurgulanıyor. Bu olay, devlet yetkililerinin siber güvenlik farkındalığının ve tedbirlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.
FBI ve Adalet Bakanlığı’nın konuyla ilgili olarak detaylı bir soruşturma yürüttüğü ve sorumluların yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Olayın gelişmeleri ve soruşturmanın sonuçları kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026EKONOMİ
13 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026GÜNDEM
13 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
13 Mayıs 2026GÜNDEM
13 Mayıs 2026
1
Bakan Çiftçi’den Sahipsiz Hayvan Açıklaması: Toplama İşlemi Hızla Devam Ediyor
600 kez okundu
2
İran Krizi Küresel Ekonomiyi Sarsarken: Hangi Sektörler Rekor Kâr Elde Ediyor?
595 kez okundu
3
BM: İsrail’in Batı Şeria’daki Eylemleri Sonucunda On Binlerce Filistinli Yerinden Edildi
594 kez okundu
4
İstanbul’da Trafik Düzeni: 3 İlçede Etkinlikler Nedeniyle Kapanacak Yollar ve Alternatif Güzergahlar
593 kez okundu
5
İsrail’in Gazze’deki Şati Mülteci Kampı’na Saldırısı: Çok Sayıda Yaralı ve Evler Yıkıldı
589 kez okundu