DOLAR 44,4684 0.19%
EURO 51,2648 -0.07%
ALTIN 6.417,412,74
BITCOIN 2936504-4.10282%
Mersin
18°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

AB’nin Resmi İnternet Sitesine Siber Saldırı Düzenlendi: Veri Çalındı, Soruşturma Devam Ediyor
22 okunma

AB’nin Resmi İnternet Sitesine Siber Saldırı Düzenlendi: Veri Çalındı, Soruşturma Devam Ediyor

ABONE OL
27 Mart 2026 21:08
AB’nin Resmi İnternet Sitesine Siber Saldırı Düzenlendi: Veri Çalındı, Soruşturma Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB’nin Resmi İnternet Sitesi Siber Saldırının Hedefi Oldu

Avrupa Birliği (AB), resmi internet sitesine yönelik gerçekleştirilen siber saldırı ile sarsıldı. AB Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 24 Mart tarihinde ‘Europa.eu’ alan adlı resmi internet sitesine siber saldırı düzenlendiği duyuruldu. Saldırının ardından derhal önlemler alındığı belirtilirken, devam eden soruşturmanın ilk bulguları, bazı verilerin çalındığını ortaya koydu.

Açıklamada, saldırıdan etkilenmiş olabilecek AB kuruluşlarının bilgilendirildiği ve AB Komisyonunun iç sistemlerinin saldırıdan etkilenmediği vurgulandı. Komisyon, iç sistemler ve verilerin güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini bildirdi. Bu kapsamda, siber güvenlik altyapısının güçlendirilmesi ve olası saldırılara karşı hazırlıklı olunması hedefleniyor.

AB Komisyonu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Avrupa, temel hizmetleri ve demokratik kurumları sürekli hedef alan siber ve hibrit saldırılarla karşı karşıya kalmaktadır. Komisyon, AB’nin siber güvenlik direncini artırmak için aktif olarak çalışmaktadır.” Bu açıklama, AB’nin siber güvenlik konusundaki ciddiyetini ve bu alandaki çalışmalarının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Geçmişteki Siber Saldırı: Mobil Altyapı da Hedef Olmuştu

AB Komisyonu, daha önce de siber saldırıların hedefi olmuştu. 30 Ocak tarihinde Komisyonun mobil altyapısına düzenlenen siber saldırı sonucunda, altyapının 9 saat içinde temizlendiği belirtilmişti. Ancak bu saldırıda bazı personelin isimleri ve cep telefonu numaralarına erişilmiş olabileceği ifade edilmişti. Bu olay, AB kurumlarının siber güvenlik açıklarına karşı daha dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gösterdi.

AB, siber saldırılara karşı mücadelede uluslararası iş birliğinin önemini de vurguluyor. Farklı ülkeler ve kurumlar arasındaki bilgi paylaşımı ve koordinasyon, siber tehditlere karşı daha etkili bir savunma sağlayabilir. Avrupa Birliği, siber güvenlik stratejilerini güncelleyerek ve yeni teknolojileri kullanarak bu alandaki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r