DOLAR 44,4684 0.19%
EURO 51,2648 -0.07%
ALTIN 6.417,412,74
BITCOIN 2955328-0.73315%
Mersin
14°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Adana’da Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti: Caddeler Göle Döndü, Kurtarma Çalışmaları Başlatıldı
12 okunma

Adana’da Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti: Caddeler Göle Döndü, Kurtarma Çalışmaları Başlatıldı

ABONE OL
29 Mart 2026 14:42
Adana’da Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti: Caddeler Göle Döndü, Kurtarma Çalışmaları Başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı kod ile uyardığı Adana’da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 2 saat süren şiddetli yağış nedeniyle kent genelinde birçok cadde ve sokak su altında kaldı, trafik felç oldu. DHA’nın haberine göre, doluyla karışık sağanak, özellikle şehir merkezinde hayatı olumsuz etkiledi.

Şiddetli yağış nedeniyle caddeler adeta göle dönerken, araçlar güçlükle ilerledi. Su basan yollarda bazı araçlar arızalanırken, suda mahsur kalan vatandaşlar ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gelen ihbarlar üzerine su baskınlarına müdahale etmek için çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, tıkanan mazgalları açma ve su tahliye çalışmalarına ağırlık verdi.

Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi’nde bir sokakta yaşanan su baskını ise ilginç görüntülere sahne oldu. Sokağa çıkan çocuklar, su birikintilerinde oyun oynayarak eğlendi. O anlar, bir mahalleli tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Kent merkezindeki olumsuz hava koşullarına rağmen, Yumurtalık ilçesinde güneşli havayı fırsat bilenler denize girdi. Yağışın etkisini hissetmeyen ilçe sakinleri, güneşin tadını çıkardı.

Adana’da yaşanan sağanak yağışın ardından yetkililer, vatandaşları olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji yetkilileri, yağışların önümüzdeki günlerde de devam edebileceğini belirtiyor. Vatandaşların, güncel hava durumu takibini yapmaları ve gerekli tedbirleri almaları önem taşıyor.

Kaynak: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r