DOLAR 44,4718 0.1%
EURO 51,2744 0.03%
ALTIN 6.390,94-0,41
BITCOIN 29677050.16799%
Mersin
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Bahattin Sofuoğlu Portimao’da Şanssız Anlar Yaşadı: Yarışı Tamamlayamadı
37 okunma

Bahattin Sofuoğlu Portimao’da Şanssız Anlar Yaşadı: Yarışı Tamamlayamadı

ABONE OL
30 Mart 2026 01:21
Bahattin Sofuoğlu Portimao’da Şanssız Anlar Yaşadı: Yarışı Tamamlayamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Superbike Şampiyonası’nın sezonun ikinci ayağı, Portekiz’in Portimao kentindeki Algarve Pisti’nde heyecan dolu anlara sahne oldu. Red Bull sporcusu Bahattin Sofuoğlu, Yamaha’nın Motoxracing Worldsbk takımıyla mücadele ettiği yarışta talihsiz bir kaza yaşadı ve yarışı erken tamamlamak zorunda kaldı.

20 turluk yarışın 5. turunda bir virajda kontrolü kaybeden milli motosikletçi, motorunu düşürdü. Kazanın ardından ayağa kalkan Sofuoğlu, garaja geri döndü ve yarışa devam edemedi. Portimao’daki son yarışta, Bahattin Sofuoğlu ile birlikte 7 sporcu finiş çizgisini göremedi.

Portekiz’deki yarışlarda zafer, Aruba Ducati takımı pilotlarına gitti. İtalyan sürücü Nicolo Bulega, son yarışta birinciliği elde ederken, takım arkadaşı İspanyol Iker Lecuona ikinci sırada yer aldı. ROKiT BMW Motorrad takımından Portekizli Miguel Oliveira ise üçüncü oldu.

Dün koşulan ilk yarışta da aynı başarıya imza atan Bulega, Lecuona ve Oliveira podyumu paylaşmıştı. Bu sonuçlarla Bulega, şampiyonadaki iddiasını güçlendirirken, Lecuona ve Oliveira da önemli puanlar topladı.

Bahattin Sofuoğlu’nun yaşadığı talihsiz kaza, Türk motosikletseverleri üzdü. Genç yeteneğin bir sonraki yarışlarda daha başarılı sonuçlar elde etmesi bekleniyor.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda sezonun üçüncü ayağı, 17-19 Nisan tarihleri arasında Hollanda’nın Assen şehrindeki TT Assen Circuit Pisti’nde gerçekleştirilecek. Takımlar ve pilotlar, Assen’deki yarışlarda şampiyonluk için mücadele edecek. Bu önemli yarış öncesinde takımlar, araçlarını ve stratejilerini gözden geçirerek hazırlıklarını sürdürecekler. Bahattin Sofuoğlu’nun da Assen’deki yarışta daha iyi bir performans sergilemesi bekleniyor.

Bu sezon, Dünya Superbike Şampiyonası’nda büyük bir rekabet yaşanıyor. Pilotlar ve takımlar, her yarışta zirveye ulaşmak için kıyasıya mücadele ediyor. Şampiyonanın kalan yarışları, motosiklet tutkunları için büyük bir heyecan kaynağı olmaya devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r