DOLAR 44,4745 0.11%
EURO 51,2167 -0.02%
ALTIN 6.478,820,96
BITCOIN 29913461.05764%
Mersin
14°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Uşak Belediyesi’nde Rüşvet Operasyonu: Belediye Başkanı ve Ekibi Gözaltında, Soruşturma Derinleşiyor
23 okunma

Uşak Belediyesi’nde Rüşvet Operasyonu: Belediye Başkanı ve Ekibi Gözaltında, Soruşturma Derinleşiyor

ABONE OL
30 Mart 2026 06:30
Uşak Belediyesi’nde Rüşvet Operasyonu: Belediye Başkanı ve Ekibi Gözaltında, Soruşturma Derinleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uşak Belediyesi’ne yönelik ‘rüşvet’, ‘irtikap’ ve ‘ihaleye fesat karıştırma’ iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 13’e yükseldi. Soruşturma, Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın da aralarında bulunduğu üst düzey belediye yetkililerini hedef alıyor. Yalım, ilişkisi olduğu iddia edilen bir kadın belediye personeliyle birlikte kaldığı otelde gözaltına alınmıştı. Söz konusu personelin yüksek maaşla işe alındığı ve fiilen görev yapmadığı öne sürülüyor.

Gözaltına alınan diğer isimler arasında Belediye Başkan Yardımcısı Halil Arslan, muhasebe müdürü Hüseyin Yaman, özel kalem Müdürü Hakan Doğukan Kurnaz ve makam şoförü Murat Altınkaya da bulunuyor. Soruşturma, şikayetçi ve tanık ifadeleri, MASAK raporları ve HTS kayıtları doğrultusunda yürütülüyor. Şüphelilerin birbiriyle bağlantıları mercek altına alınmış durumda.

Savcılığın soruşturmaya ilişkin paylaştığı bilgilere göre, Özkan Yalım’ın gayrimeşru yollarla elde ettiği malları şoförünün üzerine devrettiği iddia ediliyor. Ayrıca, bağış adı altında toplanan paraları zimmetine geçirdiği de öne sürülüyor. Belediye başkan yardımcılarının ise Uşakspor üzerinden para topladıkları ve bu paraların şahsi hesaplara aktarıldığı iddiaları da soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.

Uşak, Kocaeli ve Ankara’da düzenlenen operasyonların ardından gözaltına alınan şüpheliler, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul’da ifade veriyor. 13 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilecek. Bu arada, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Özkan Yalım’a ait 4 şirkete baskın düzenlendi. Kaşbelen köyü yakınlarındaki Yalım’a ait otel, restoran, disko ve bara yapılan baskınlarda, 8 bilgisayar, 2 cep telefonu, 7 harddisk, 8 flash bellek, 14 cd ve 2 kamera kayıt cihazına el konuldu.

Soruşturma, Uşak Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarının boyutlarını ortaya koyarken, gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Elde edilen deliller ve şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmanın genişlemesi bekleniyor.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r