DOLAR 44,4751 0.11%
EURO 51,1753 -0.1%
ALTIN 6.484,061,04
BITCOIN 29960351.52267%
Mersin
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Etimesgut Belediyesi’nde Zimmet Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı
9 okunma

Etimesgut Belediyesi’nde Zimmet Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı

ABONE OL
30 Mart 2026 09:47
Etimesgut Belediyesi’nde Zimmet Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde, Sayıştay Başkanlığı’nın 2025 yılı hesap ve işlemlerine ilişkin yaptığı denetimler sonucunda tespit edilen usulsüzlükler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı. İHA’nın haberine göre, operasyon, belediyeye ait aşevi, yemek alımı ve dağıtımı işlemleri ile belediye iştiraki Etimkent A.Ş.’nin hesaplarındaki usulsüzlük iddiaları üzerine gerçekleştirildi.

Sayıştay denetimlerinde ortaya çıkan bulgular üzerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından zimmet suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Etimkent A.Ş. Genel Müdürü M.Ç., Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü A.C., aynı müdürlükte mutemet olarak görev yapan S.K. ve Etimkent A.Ş. kasa sorumlusu H.B. hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Batı Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan arama kararları doğrultusunda, 30 Mart 2026 tarihinde şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde eş zamanlı arama ve el koyma işlemleri yapıldı.

Yapılan operasyon sonucunda tüm şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bilgisi edinildi. Yetkililer, soruşturmanın detaylarının kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Olayla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

Öte yandan, bilim dünyasından da önemli bir gelişme duyuruldu. Konya Üniversitesi’nden Doktor Gülin Gençoğlu Korkmaz liderliğinde yürütülen uluslararası bir çalışmayla, Tuz Gölü fayının yılda 1,3 milimetre hareket ettiği ve bu sayede İç Anadolu’nun genişlediği ortaya çıkarıldı.

Kaynak: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r