DOLAR 44,4770 0.11%
EURO 51,1514 -0.15%
ALTIN 6.480,210,98
BITCOIN 29990921.52977%
Mersin
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Aydın’da Sağanak Sonrası Büyük Menderes Taştı: Tarım Arazileri Sular Altında, Yol Kapanışı
9 okunma

Aydın’da Sağanak Sonrası Büyük Menderes Taştı: Tarım Arazileri Sular Altında, Yol Kapanışı

ABONE OL
30 Mart 2026 10:35
Aydın’da Sağanak Sonrası Büyük Menderes Taştı: Tarım Arazileri Sular Altında, Yol Kapanışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın ve çevresinde etkili olan şiddetli sağanak yağışlar, Büyük Menderes Nehri’nde taşkınlara neden oldu. Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre, taşkınlar özellikle İncirliova ve Koçarlı ilçeleri arasındaki tarım arazilerini olumsuz etkiledi.

Son günlerde bölgede etkisini artıran yağışlar, nehir debisinin yükselmesine ve taşkınların yaşanmasına yol açtı. Menderes Nehri’nin taşması sonucu İncirliova ve Koçarlı arasındaki geniş tarım arazileri sular altında kaldı. Bölgeye ihbar üzerine çok sayıda ekip sevk edilirken, yetkililer hasar tespit çalışmalarına başladı.

Taşkın nedeniyle İncirliova-Koçarlı kara yolu saat 04.00 sıralarında suyla kaplandı. Güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, yolu trafiğe kapatarak ulaşımı kontrollü bir şekilde tek şeritten sağlamaya çalışıyor. Sürücüler, alternatif güzergahlara yönlendiriliyor.

Bölgede taşkının etkilerini azaltmak için de çalışmalar aralıksız devam ediyor. İş makineleri, köprüde biriken ve su akışını engelleyen atık ve molozları temizlemek için yoğun çaba sarf ediyor. Bu çalışmalarla suyun akışının hızlandırılması ve taşkın riskinin azaltılması hedefleniyor.

Yetkililer, bölgedeki yağışların devam etmesi nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle nehir kenarında ve taşkın riski taşıyan bölgelerde yaşayanların tedbirli olmaları, olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı bulunmaları istendi.

Bu arada, Sivas’ta nesli tehlike altında bulunan ve ormanın hayaleti olarak bilinen vaşak çığlık atarken görüntülendi. Ancak bu haberin Aydın’daki taşkınlarla doğrudan bir bağlantısı bulunmuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r