Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının önemli isimlerinden avukat Serdar Öktem, İstanbul Şişli’de silahlı saldırıya uğradı. Saldırı, trafiğin yoğun olduğu bir saatte gerçekleşti. Dört saldırgan, uzun namlulu silahlarla Öktem’e ateş açtıktan sonra olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Öktem, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastane yetkilileri, Öktem’in saat 16:45’te acil servise getirildiğini, ancak yapılan tüm çabalara karşın yaşamını yitirdiğini bildirdi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili operasyon başlattı. Operasyon sonucunda, Öktem cinayetiyle ilişkili olduğu düşünülen dört şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Avukat Öktem’in, Sinan Ateş cinayeti dosyası kapsamında bir süre tutuklu kaldığı biliniyor. Ayrıca, Öktem’in, Sinan Ateş cinayeti şüphelisi Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ile aynı saatlerde aynı hastanede görüntülendiği ortaya çıkmıştı. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, 10 Şubat 2025’te yaptığı açıklamada, Serdar Öktem’in bu siyasi cinayetin kilit ismi olduğunu ve konuşmasından en çok korkulan kişi olduğunu iddia etmişti.
Öktem’in, saldırıdan önce WhatsApp’ta yaptığı son paylaşım dikkat çekti. Paylaşımında, Duha suresinin 5. ayeti yer alıyordu: “Vakti geldiğinde Rabbin sana gönlündekini verecek ve seni hoşnut kılacak.”
Cinayetin işlenmesinden saatler önce, Sinan Ateş davasında önemli bir gelişme yaşanmıştı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Ateş’in öldürülmesine ilişkin MHP’li avukat Serdar Öktem ile eski Cinayet Büro Amiri’nin yargılandığı davanın birleştirilmesine karar vermişti.
Öktem’in hayatını kaybetmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, olayın terör ve örgütlü suçlar kapsamında soruşturulduğu belirtildi. Savcılık, gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.
Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, suikast haberinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımında, daha önce mahkemeye Serdar Öktem’in can güvenliğinin sağlanması gerektiğini ilettiğini belirtti. Ateş, Öktem’in konuşmasının, cinayetin aydınlatılması açısından önemli olduğunu vurguladı.
Saldırı sonrası olay yerinden ilk görüntüler de yayınlandı. Görüntülerde, olay yerinde çok sayıda polis ekibi ve ambulansın olduğu, ayrıca saldırıda kullanılan silahların boş kovanlarının bulunduğu görülüyor. Öktem’in aracının ön camında beş adet kurşun deliği tespit edildi.
SAVUNMA SANAYİ
25 Mart 2026EKONOMİ
25 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
25 Mart 2026GÜNDEM
25 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
25 Mart 2026GÜNDEM
25 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3953 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1614 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1580 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1540 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1535 kez okundu