Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir mesajla, görevi başında teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı 11. şehadet yılında andı. Erdoğan, mesajında, Kiraz’ı rahmet ve saygıyla yad ettiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Görevi başındayken teröristler tarafından alçakça bir saldırıyla katledilen Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı şehadetinin 11’inci yılında rahmetle ve saygıyla yâd ediyorum.” Erdoğan’ın bu mesajı, Kiraz’ın aziz hatırasını yaşatma ve terörle mücadelede kararlılığı vurgulama amacını taşıyor.
Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015 tarihinde İstanbul Adliyesi’ndeki görevini ifa ederken, terör örgütü DHKP-C mensupları tarafından rehin alınmış ve ardından çıkan çatışmada hayatını kaybetmişti. Kiraz’ın şehadeti, Türkiye’de büyük bir üzüntüye neden olmuş ve terörle mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne sermişti.
Erdoğan’ın anma mesajı, Kiraz’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini de içeriyor. Bu tür anma mesajları, şehitlerin hatıralarını yaşatmanın yanı sıra, toplumun teröre karşı ortak duruşunu güçlendirme ve şehit ailelerine destek olma amacını taşıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı, Kiraz’ın görev yaptığı süre boyunca adalet için gösterdiği çabaları ve ülkesine olan bağlılığını da hatırlatıyor. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, Türk yargı tarihinde unutulmaz bir iz bırakmış ve terörle mücadelede sembol bir isim olarak anılmaya devam edecektir.
Bu anma mesajı, aynı zamanda terörle mücadelede verilen mücadelenin ve şehitlerin unutulmayacağını bir kez daha vurguluyor. Türkiye, terörle mücadelesine kararlılıkla devam ederken, şehitlerini minnet ve şükranla anmaya devam edecektir.
Kaynak: İHA tarafından servis edilen görsellerle birlikte Habertürk’ten derlenmiştir.
SAVUNMA SANAYİ
01 Nisan 2026EKONOMİ
01 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
01 Nisan 2026GÜNDEM
01 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
01 Nisan 2026GÜNDEM
01 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4085 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1750 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1717 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1678 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1672 kez okundu