Kuveyt ve Bahreyn’de meydana gelen İHA saldırıları, bölgede gerilimi tırmandırdı. Kuveyt Uluslararası Havalimanı’ndaki bir yakıt deposunun İHA saldırısına maruz kalması sonucu yangın çıktığı bildirilirken, Bahreyn’de de bir tesiste yangın çıktı. Her iki olayda da İran’ın parmağı olduğu şüphesi üzerinde duruluyor.
Kuveyt resmi haber ajansı KUNA’nın haberine göre, Sivil Havacılık Genel Kurumu Sözcüsü Abdullah er-Racihi, Kuveyt Uluslararası Havalimanı’ndaki yakıt deposuna yapılan saldırının ardından çıkan yangını doğruladı. Racihi, saldırının İran ve İran destekli silahlı gruplar tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekti. İlk belirlemelere göre can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Yetkililer, acil durum prosedürlerini derhal uygulamaya koyarken, itfaiye ve ilgili birimler yangına müdahale etti.
Öte yandan, Bahreyn İçişleri Bakanlığı da İran’ın hedef aldığı bir tesiste yangın çıktığını duyurdu. Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sivil savunma ekiplerinin yangını kontrol altına aldığını bildirdi. Açıklamada, yangının saldırı sonucu çıktığı ve ekiplerin hızlı müdahalesiyle söndürüldüğü ifade edildi. Can kaybı veya yaralanma bilgisi paylaşılmazken, tesisin ve saldırının mahiyetine dair detay verilmedi. Bakanlık, saldırı ihtimali üzerine ülke genelinde sirenlerin çaldığını ve halka güvenli bölgelere geçmeleri yönünde uyarı yapıldığını açıkladı.
Bu gelişmeler, bölgedeki güvenlik endişelerini artırırken, İran’ın rolüyle ilgili iddialar da dikkat çekiyor. Kuveyt ve Bahreyn yetkilileri, olaylarla ilgili soruşturmalarını sürdürürken, uluslararası kamuoyunun da gelişmeleri yakından takip ettiği belirtiliyor. Olayların ardından bölgedeki gerginliğin tırmanma ihtimali göz önünde bulundurularak, diplomatik çabaların artırılması ve gerilimi azaltıcı adımlar atılması önem taşıyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
01 Nisan 2026EKONOMİ
01 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
01 Nisan 2026GÜNDEM
01 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
01 Nisan 2026GÜNDEM
01 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
98 kez okundu
2
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
94 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
91 kez okundu
4
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
90 kez okundu
5
Bakan Fidan’dan AP’ye Özel Röportaj: İran, İsrail ve Bölgesel Gelişmeler
86 kez okundu