Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan davada önemli bir gelişme yaşandı. Görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davada, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” davasıyla birleştirilmesi talebini reddetti.
HaberTürk’ün haberine göre, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, 23 Şubat’taki son duruşmada, dosyanın İstanbul’daki dosyayla birleştirilmesini talep etmişti. Bu talep, savcının görüşü doğrultusunda, “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” davasına bakan mahkemeye muvafakatname yazılarak yapılmıştı. Ancak İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, bu birleştirme talebini uygun görmedi.
Dava kapsamında, İmamoğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de aralarında bulunduğu 12 sanık yargılanıyor. İddianamede, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mağdur olarak yer alıyor. Sanıklar hakkında, Siyasi Partiler Kanunu’nun 112’nci maddesinde yer alan “oylamaya hile karıştırma” suçlamasıyla 1 yıldan 3’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.
İddianamede adı geçen diğer sanıklar arasında Baki Aydöner, Erkan Aydın, Hüseyin Yaşar, Mehmet Kılınçaslan, Metin Güzelkaya, Özgen Nama, Rıza Akpolat ve Serhat Can Eş bulunuyor. Bu kişilerin de “oylamaya hile karıştırma” suçlamasıyla yargılandığı belirtiliyor.
Davanın seyri ve gelişmeler, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. “Gece Hattı” programı, bu akşam saat 00.15’te SHOW TV’de konuyu ele alacak.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
03 Temmuz 2026EKONOMİ
03 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Temmuz 2026GÜNDEM
03 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Temmuz 2026GÜNDEM
03 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5102 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3693 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3505 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3504 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3502 kez okundu