DOLAR 44,4855 0.07%
EURO 51,8075 0.76%
ALTIN 6.750,101,17
BITCOIN 30448893.1919%
Mersin
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Ekrem İmamoğlu’nun Yargılandığı CHP Kurultayı Davasında Yeni Gelişme: Birleştirme Talebi Reddedildi
4 okunma

Ekrem İmamoğlu’nun Yargılandığı CHP Kurultayı Davasında Yeni Gelişme: Birleştirme Talebi Reddedildi

ABONE OL
1 Nisan 2026 09:04
Ekrem İmamoğlu’nun Yargılandığı CHP Kurultayı Davasında Yeni Gelişme: Birleştirme Talebi Reddedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan davada önemli bir gelişme yaşandı. Görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davada, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” davasıyla birleştirilmesi talebini reddetti.

HaberTürk’ün haberine göre, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, 23 Şubat’taki son duruşmada, dosyanın İstanbul’daki dosyayla birleştirilmesini talep etmişti. Bu talep, savcının görüşü doğrultusunda, “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” davasına bakan mahkemeye muvafakatname yazılarak yapılmıştı. Ancak İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, bu birleştirme talebini uygun görmedi.

Dava kapsamında, İmamoğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de aralarında bulunduğu 12 sanık yargılanıyor. İddianamede, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mağdur olarak yer alıyor. Sanıklar hakkında, Siyasi Partiler Kanunu’nun 112’nci maddesinde yer alan “oylamaya hile karıştırma” suçlamasıyla 1 yıldan 3’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede adı geçen diğer sanıklar arasında Baki Aydöner, Erkan Aydın, Hüseyin Yaşar, Mehmet Kılınçaslan, Metin Güzelkaya, Özgen Nama, Rıza Akpolat ve Serhat Can Eş bulunuyor. Bu kişilerin de “oylamaya hile karıştırma” suçlamasıyla yargılandığı belirtiliyor.

Davanın seyri ve gelişmeler, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. “Gece Hattı” programı, bu akşam saat 00.15’te SHOW TV’de konuyu ele alacak.

Kaynak: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r