DOLAR 44,4927 0.04%
EURO 51,6776 -0.32%
ALTIN 6.694,16-1,60
BITCOIN 2975807-2.33067%
Mersin
15°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Kayseri’de Köpeğini Ağaca Asarak Öldüren Şahıs Tutuklandı: ‘Çok Yiyor’ Gerekçesiyle Yapılan Katliam
14 okunma

Kayseri’de Köpeğini Ağaca Asarak Öldüren Şahıs Tutuklandı: ‘Çok Yiyor’ Gerekçesiyle Yapılan Katliam

ABONE OL
2 Nisan 2026 14:42
Kayseri’de Köpeğini Ağaca Asarak Öldüren Şahıs Tutuklandı: ‘Çok Yiyor’ Gerekçesiyle Yapılan Katliam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde, tüyler ürpertici bir olay yaşandı. F.M. isimli şahıs, iddiaya göre ‘çok yemek yediği’ gerekçesiyle köpeğini ağaca asarak öldürdü. Olay, 31 Mart tarihinde Pınarbaşı ilçesi Dikilitaş Mahallesi’nde meydana geldi. Olayın ardından F.M., İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, bir vatandaşın cep telefonuyla kayda almasıyla gün yüzüne çıktı. Görüntülerde, köpeğin ağaca asılı olduğu ve videoyu çeken kişinin F.M.’ye tepki gösterdiği anlar yer aldı. Videoyu çeken kişi, F.M.’ye “Günah. Allah günah yazar. Böyle köpek öldürülür mü? Allah aşkına” şeklinde tepki gösterirken, F.M.’nin ise “Yemek yiyor, yetmiyor ne yapayım. Kendi etti, öldürdüm” şeklinde cevap verdiği duyuldu. Bu acımasız ifadeler, olayın vahametini gözler önüne serdi.

Görüntülerin sosyal medyada yayılması ve gelen ihbarlar üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ekipleri, F.M.’nin kimliğini tespit etti ve şahsı yakalayarak gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.M., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, hayvanseverler arasında büyük bir üzüntüye yol açtı. Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KAYHAKDER) de konuyla ilgili bir açıklama yaparak, olayı kınadı. Dernek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Herkesin yüreğini sızlatan, ülke genelinde büyük bir üzüntü yaşatan” şeklinde olaya dikkat çekti ve adaletin yerini bulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu üzücü olay, hayvanlara karşı işlenen şiddetin ve duyarsızlığın bir örneği olarak kayıtlara geçti. Yetkililer, benzer olayların önüne geçmek için çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan, Sakarya’da atık yönetimi ve israfın önlenmesi amacıyla ocak ayında gerçekleştirilen “Türkiye Sıfır Atık Çalıştayı”nın sonuç konferansı düzenlendi.

Kaynak: Haberturk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r