Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde, Avrupa’ya kaçak yollarla gitmeye çalışan göçmenlerin arasında yakalanan Suriye uyruklu M.V. (43), göçmen kaçakçılığı suçundan tutuklandı. Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre, olay Uzunköprü’ye bağlı Eskiköy’de meydana geldi. Demirköprü Hudut Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sırasında, Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan bir grup kaçak göçmen tespit edildi.
Yakalanan göçmenler, sınır dışı edilmek üzere Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Burada yapılan parmak izi eşleştirmesi sonucunda, göçmenlerin arasında bulunan M.V.’nin, Edirne İlamat ve İnfaz Bürosu tarafından ‘Türk vatandaşı veya yabancının yurt dışına çıkmasına imkan sağlama’ suçundan arandığı belirlendi. Bu tespit üzerine M.V., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Gözaltına alınan M.V., jandarma komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan M.V., suçlamaları kabul etmediği belirtilse de, hakimlik tarafından tutuklanmasına karar verildi. Bu karar, kaçak göçmenlerin Avrupa’ya geçişini organize ettiği ve bu suça karıştığına dair kuvvetli şüphelerin varlığına işaret ediyor. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, M.V.’nin kaçakçılık faaliyetlerine ne kadar süreyle ve kimlerle birlikte karıştığı araştırılıyor.
Kaçak göçmenlerin yakalanması ve organizatörün tutuklanması, Türkiye’nin düzensiz göçle mücadelesindeki kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, sınır güvenliğini artırmak ve insan kaçakçılığı ile mücadele etmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu tür olaylar, göçmen kaçakçılığının sadece göçmenleri değil, aynı zamanda bu suça karışan kişileri de hedef aldığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Soruşturma kapsamında, M.V.’nin bağlantılarının ve suç ortaklarının da tespit edilmesi bekleniyor. Olay, Türkiye’nin göçmen kaçakçılığı ile mücadelesinin önemli bir örneğini oluşturuyor ve benzer olayların önüne geçmek için yürütülen çalışmaların önemini vurguluyor. Habertürk’ün haberine göre, olayla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.
SAVUNMA SANAYİ
03 Temmuz 2026EKONOMİ
03 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Temmuz 2026GÜNDEM
03 Temmuz 2026SAVUNMA SANAYİ
03 Temmuz 2026GÜNDEM
03 Temmuz 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
5101 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3692 kez okundu
3
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3504 kez okundu
4
Ankara Merkezli Ruhsuzlar Organize Suç Örgütü Operasyonu: 6 Tutuklama
3503 kez okundu
5
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3501 kez okundu