Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, ehliyet sınavlarında sahtecilik yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik önemli adımlar atıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin çalışmaları sonucu, sınavlara başkasının yerine giren “joker” kişilerin organizasyonuna yönelik detaylar ortaya çıkarıldı.
Yapılan incelemelerde, bazı kişilerin farklı fotoğraflarla yeni kimlik çıkardığı ve bu kimliklerdeki fotoğrafları resmi kayıtlara işlettiği belirlendi. Bu sayede, “joker” olarak adlandırılan şahısların, kursiyerlerin yerine sınavlara girdiği tespit edildi. Jokerler, kendi fotoğraflarının bulunduğu kimlik ve sınav evraklarıyla sınava girerek usulsüzlük yaptılar.
Tokat ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, 5 organizatör ve 12 “joker” kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 14’ü çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bu operasyon, ehliyet sınavlarındaki güvenliği sarsan ve usulsüzlükleri gözler önüne seren önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, benzer olayların önüne geçmek için çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.
Bu haber TRT Haber‘den alınmıştır.
SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026EKONOMİ
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Mayıs 2026GÜNDEM
08 Mayıs 2026
1
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Nevşehir Valisi Ali Fidan Atandı: Yeni Atamalar Resmi Gazete’de
188 kez okundu
2
Bakırköy’de Korkunç Kaza: Kontrolden Çıkan Otomobil Kafeye Daldı, 6 Yaralı
188 kez okundu
3
Küresel Sumud Filosu’na İsrail Müdahalesi: Gazze’ye Yardım Taşıyan Gemiler Engellendi
186 kez okundu
4
İtalya, Gazze’ye Yönelen Filoya Müdahale Üzerine İsrail ve Yunanistan’dan Bilgi İstedi
185 kez okundu
5
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
173 kez okundu